Trzy czwarte wieku

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
Locutus
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Trzy czwarte wieku

Post autor: Locutus »

cirrostrato pisze: ndz, 8 października 2023, 07:18 Wykonałem, tam nic nie ma albo jestem wtórnym analfabetą....na kilka dni robię przerwę w budowlance, podjadę w poniedziałek osobiście. Pozdrawiam.
W "dziwnym" miejscu ale jest:
https://kasprzak.edu.pl/o-szkole/
¯\_(ツ)_/¯
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Poszło...ale wypełnianie wniosku ciut niestandardowe, trochę trwało zanim połapałem się gdzie kliknąć. Pozdrawiam. PS. Naprawdę wszystkie uroczystości trzeba zaczynać w Polsce w kościele, ja nawet na tym nie kończę a zaczynam od oceny gości ile trzeba kupić napojów na głowę biesiadnika.....
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Jutro będę. Dziś poszwędałem się po korytarzach mojej dawnej szkoły, czysto, schludnie...ale brak duszy. Wszędzie informatyka, pogadałem z uczniami na ten temat, wnioski mam.......spytałem, bo mnie wcześniej napomknęli, o jakość nauczania, ja byłem super zadowolony, przedmiotów zawodowych uczyli nas praktycy z przemysłu (wtedy jeszcze był), oni nie maja w zasadzie żadnych zajęć praktycznych poza kontaktem z klawiaturą i myszą, co powiedzieli zachowam dla siebie. Konkretnie w klasie 102 spotkanie dinozaurów, matura ok. 1970r, będę. A reklama uroczystości jak wykonaniu przedszkolaków, zero info, żadnej informacji nawet przy wejściu do szkoły i na jej frontonie........
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: anka »

DINOZAURY ? matura około 1970 roku ...
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Chyba jedyny z triody byłem...i to by w zasadzie było na tyle, nie będę oceniał strony oficjalnej, ,,każdy powiedział to co wiedział''......dziewczyn w TK praktycznie brak, same chłopy. Kilka godzin przegadałem z uczniami (bardzo mili i kontaktowi), wiele ciekawostek usłyszałem, większość nauczycieli żartowała, że urodzili się po mojej maturze. Dwie godziny poszwędałem się po klasach w byłym budynku dawnych warsztatów szkolnych, na każdym stoliku ekran, klawiatura, mysz, standard. W jednym pomieszczeniu wyciętym z kawałka dawnej ślusarni spotkałem kilku entuzjastów ,,dawnego''(jeden młody nawet sam wszedł na temat Alkowych dokonań, znał wszystko co Alek zamieścił w necie), 386DX, monitory, TTL, zasilacze, wiele elektrośmieci , lutownice(?!) itd itd. Z dawnych warsztatów szkolnych pozostał nietknięty kawałek dawnego lastriko na korytarzu.....Kolejne spotkanie planowane za pięć lat. Szokiem dla mnie był całkowity brak jakiejkolwiek wzmianki (i brak zdjęć, nic...) o inż. Szczepańskim choć w rozmowach prywatnych dawni uczniowie, a zwłaszcza uczennice, mocno leciwe bo my się nie starzejemy, miło go wspominały.................
jajacek
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: jajacek »

Czy była jakaś informacja o Stanisławie Tymińskim? Matura chyba 1967.
JACEK
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Organizacja była psu na budę ale powstrzymam się od dalszej oceny, o Tymińskim zero info a także o wszystkich dawnych nauczycielach, wspominaliśmy ich w rozmowach prywatnych.
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: anka »

cirrostrato pisze: sob, 21 października 2023, 07:58 Chyba jedyny z triody byłem...i to by w zasadzie było na tyle, nie będę oceniał strony oficjalnej, ,,każdy powiedział to co wiedział''......dziewczyn w TK praktycznie brak, same chłopy. Kilka godzin przegadałem z uczniami (bardzo mili i kontaktowi), wiele ciekawostek usłyszałem, większość nauczycieli żartowała, że urodzili się po mojej maturze. Dwie godziny poszwędałem się po klasach w byłym budynku dawnych warsztatów szkolnych, na każdym stoliku ekran, klawiatura, mysz, standard. W jednym pomieszczeniu wyciętym z kawałka dawnej ślusarni spotkałem kilku entuzjastów ,,dawnego''(jeden młody nawet sam wszedł na temat Alkowych dokonań, znał wszystko co Alek zamieścił w necie), 386DX, monitory, TTL, zasilacze, wiele elektrośmieci , lutownice(?!) itd itd. Z dawnych warsztatów szkolnych pozostał nietknięty kawałek dawnego lastriko na korytarzu.....Kolejne spotkanie planowane za pięć lat. Szokiem dla mnie był całkowity brak jakiejkolwiek wzmianki (i brak zdjęć, nic...) o inż. Szczepańskim choć w rozmowach prywatnych dawni uczniowie, a zwłaszcza uczennice, mocno leciwe bo my się nie starzejemy, miło go wspominały.................
Szanowny Kolego absolwencie TRK ( Technikum Radiowe Kasprzaka)
Nie był kolega jedynym "z triody" . Byłem na uroczystości. W czasie swego oficjalnego wystąpienia zaprezentowałem swój rocznik ,swą klasę Czwartą Radiową i jej wychowawcę inzyniera Mirosława Szczepańskiego.W trakcie swego wystąpienia przywołałem temat swej pracy dyplomowej - obwody wejściowe odbiornika Etiuda- przygotowanej z życzliwego polecenia mego wychowawcy pod merytorycznym nadzorem inzyniera Orlewicza ,wtedy pracownika Biura Konstrukcyjnego Zakładów Radiowych Kasprzaka.
Ps.W spotkaniu uczestniczyła p. Elzbieta Żmigrodzka , pracownica sekretariatu która swą pracę rozpoczęła już w siedzibie szkoły na Stępińskiej...
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Kolegi wystąpienie oczywiście pamiętam, szkoda, że nie stykneliśmy się aby pogadać. Pozdrawiam.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

cirrostrato pisze: sob, 21 października 2023, 11:32 Kolegi wystąpienie oczywiście pamiętam, szkoda, że nie stykneliśmy się aby pogadać. Pozdrawiam.
Cd na pw....nie można wydłużyć edycji postów np. do kilku minut??????????????????????????
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

cirrostrato pisze: sob, 21 października 2023, 11:37 Kolegi wystąpienie oczywiście pamiętam, szkoda, że nie stykneliśmy się aby pogadać.
No i wszystko się wyjaśniło....Kolegi wystąpienie było jednym z nielicznych MERYTORYCZNYCH, reszta to ,,każdy powiedział to co wiedział'', włodarze dzielnicy musieli to się wysilili. Byłem na 100000% pewien, że Kolega zaszczyci uroczystość swoją osobą, nick na triodzie nakierował mnie na ten tok myślenia i byłem pewien, że to Kolega po przedstawieniu się z imienia i nazwiska....niestety ja zająłem miejsce z tyłu sali gimnastycznej, Kolega z przodu sali, po wystąpieniach oficjeli i części artystycznej poszedłem do przodu, zagadałem do uczestnika uroczystości, pomyliłem się...niestety, większość z nas ma włosy w kolorze jak Papcio Chmiel a było nas podobnych wielu, zagadałem do niewłaściwej osoby. Chętnie się spotkam, niekoniecznie za pięć lat. Serdecznie pozdrawiam.