Program przeniesiony na stronę http://www.trioda.com/alek
Wyrób lamp elektronowych w Polsce-reaktywacja
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Alek
-
szalony
-
jdubowski
- moderator
Nawet wine nie pomoże?szalony pisze:Tszczesn - no za Chiny Ludowe nam to pod linuksem nie ruszy
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
szalony
-
tszczesn
- moderator
-
Alek
Nadszedł czas, by pomyśleć o katodzie tlenkowej. Odbyłem dziś krótką rozmowę ze znawcą tematu- człowiekiem, który sporządzał pasty emisyjne dla naszych zakładów (Lamina, Zelos, Polkolor).
Sprawa będzie trudna, choć nie beznadziejna. Dotyczy to przede wszystkim wyżarzania niklowych podłoży w atmosferze wodorowej oraz doboru nitrocelulozy, o określonej długości włókien. Długość ta determinuje przyczepność warstwy emisyjnej.
Sprawa będzie trudna, choć nie beznadziejna. Dotyczy to przede wszystkim wyżarzania niklowych podłoży w atmosferze wodorowej oraz doboru nitrocelulozy, o określonej długości włókien. Długość ta determinuje przyczepność warstwy emisyjnej.
-
Alek
Propagandowe działania nakazywałyby informować jedynie o sukcesach. Tworzyłby się jednak fałszywy obraz rzeczywistości. Z tego względu zdecydowałem się poinformować tym razem o porażce:
Próbowałem połączyć talerzyk z balonem lampy. Niestety, nie udało się. Talerzyk pęka
.
Nie oznacza to niemożności otrzymania sprawnych lamp. Można stosować złącze spłaszczowe własnej roboty, jednak tą drogą mogę wykonywać jedynie pojedyncze egzemplarze lamp.
Być może jednak uda się gdzieś dostać gotowe złącza spłaszczowe, może nawet od żarówek, ale dwuwłóknowych.
Myślę, że będę nadal czynił próby z talerzykami, choć nie wiem ile ich zepsuję.
Próbowałem połączyć talerzyk z balonem lampy. Niestety, nie udało się. Talerzyk pęka
Nie oznacza to niemożności otrzymania sprawnych lamp. Można stosować złącze spłaszczowe własnej roboty, jednak tą drogą mogę wykonywać jedynie pojedyncze egzemplarze lamp.
Być może jednak uda się gdzieś dostać gotowe złącza spłaszczowe, może nawet od żarówek, ale dwuwłóknowych.
Myślę, że będę nadal czynił próby z talerzykami, choć nie wiem ile ich zepsuję.
-
Alek
-
Vault_Dweller
- 2500...3124 posty

Zaczyna się robić ciekawie, ale czy te spłaszcze mają więcej niż dwa wyprowadzenia?
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
Alek
-
Alek
-
Alek
-
Andrzej Molicki
- 500...624 posty