Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Olkus
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"

Post autor: Olkus »

Sprawy forum to sprawy członków forum, też uważam, że ten dział nie powinien być widoczny dla niezarejestrowanych.

Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Czołem.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi w temacie dotyczącym widoczności działu "Organizacja forum" dla osób niezalogowanych. Co do Waszych, Panowie, argumentów, jestem podobnego zdania. Początkowo się wahałem, ale macie rację. Jutro spróbuję przekonać do tego pomysłu drugiego Moderatora i Administratora "Triody" (najwyżej się narażę, gdyż, jak już wspomniałem, zdania na ten temat były mocno podzielone... :wink: ).

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Też jestem za ukryciem "prania brudów" przed osobami postronnymi.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: Dostępność działu "Organizacja forum"

Czołem.
Ten dział stał się już ukrytym dla osób niezalogowanych, podobnie jak działy: "Kosz" oraz "Dyskusje ogólne".
Zatem są dostępne jedynie dla naszych Użytkowników (po zalogowaniu się).

Pozdrawiam
Romek
Ola Boga
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ola Boga »

Nie wiem, czy to ma związek, ale od wprowadzenia zmian owe działy przestały mi się wyświetlać jako nieprzeczytane, mimo, że jak wejdę w konkretny dział, to nieprzeczytane wątki już są. Albo nawet nie mam nieprzeczytanych wątków, ale jak taki wątek otworzę, to są w nim nieprzeczytane posty. Mam na myśli zaznaczanie na czerwono ikonek.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
Olu, wkrótce wszystko powinno zacząć działać poprawnie. Czasami do działu "Dyskusje ogólne" przenoszone są wątki z innych działów (są tylko przenoszone lub doklejane do już istniejących wątków), jak to np. miało miejsce z wątkami zawierającymi życzenia świąteczne. Wypowiedzi z jakiegoś innego działu, już przeczytane przez danego Użytkownika, mogły stać się nowymi w nowej "lokalizacji", choć nie jestem tego pewny i będę musiał jeszcze to sprawdzić... :roll:
W każdym razie ja nie zauważyłem do tej pory żadnych anomalii w działaniu Naszego Forum.

Pozdrawiam serdecznie
Romek
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Sprawdziłem (założyłem temat "Próba" w dziale "Dyskusje ogólne" i zalogowałem się przez specjalne konto nowego użytkownika) i wszystko w tej sytuacji działa poprawnie. Mam nadzieję, że tak jest również u innych zalogowanych osób, przeglądających "Triodę".
W razie wykrycia jakichkolwiek nieprawidłowości przez naszych Użytkowników, bardzo proszę je zgłaszać w dziale "Organizacja forum" (również niewidocznym dla niezalogowanych).

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
Nieliniowy
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Nieliniowy »

Jeszcze z tego nie skorzystałem, ale fajnie ze jest jeden dział widoczny tylko dla zarejestrowanych. Czasami chce się podyskutować na tematy związane bliżej ze swoja profesja, trochę ryzykując anonimowość. Ja się na przykład trzymam z daleka od tematów komputerowych, chociaż bardzo kibicuje 8 bitowemu komputerowi na tym forum. Na prawdę super projekt, zwłaszcza kara graficzna.