Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"
Moderator: gsmok
-
- 3125...6249 postów
Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"
Witam
Zgodnie z otrzymanymi sugestiami, z którymi się w pełni zgadzam zmieniłem parametry działu "Dyskusje Ogólne" w taki sposób, że jest on dostępny tylko dla zalogowanych Użytkowników. Dzięki temu osoby postronne nie mogą czytać zamieszczonych tam, często niekonwencjonalnych wiadomości. Służy on obecnie tylko nam czyli Użytkownikom, którzy są aktywni i zalogowani na naszym Forum.
Zgodnie z otrzymanymi sugestiami, z którymi się w pełni zgadzam zmieniłem parametry działu "Dyskusje Ogólne" w taki sposób, że jest on dostępny tylko dla zalogowanych Użytkowników. Dzięki temu osoby postronne nie mogą czytać zamieszczonych tam, często niekonwencjonalnych wiadomości. Służy on obecnie tylko nam czyli Użytkownikom, którzy są aktywni i zalogowani na naszym Forum.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 3125...6249 postów
Re: Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"
I to mi się podoba.
Z harcerskim pozdrowieniem.... 

-
- 1250...1874 posty
To ja mam propozycję żeby podobnie zrobić z koszem . Jest on raczej antyreklamą naszego forum .
-
- 1250...1874 posty
Cześć
Popieram
Pozdrowienia
Popieram
Pozdrowienia
-
- 1250...1874 posty
Czasami mam wrażenie że autorzy kosza budzą się następnego dnia z lekka amnezja , trochę jeszcze w głowie wiruje ale ogólnie nie jest źle , sprawdzają telefon do kogo się dzwoniło ,potem SMS-y nie jest źle .
Sprawdzają tematy na forum jest kilka postów mogłoby być lepiej ale nie jest źle , zaglądają do kosza czy naprawdę ja to napisałem

Sprawdzają tematy na forum jest kilka postów mogłoby być lepiej ale nie jest źle , zaglądają do kosza czy naprawdę ja to napisałem

-
- 625...1249 postów
Dobre, dobre!gsmok pisze: śr, 12 maja 2021, 20:53 Służy on obecnie tylko nam czyli Użytkownikom, którzy są aktywni i zalogowani na naszym Forum.
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
-
- 375...499 postów
Funkcjonalność jest SUUPER Smok-u Kolego. Gdyby CI to nie przeszkadzało, zamieść te słowa, przy tytule działu, by każdy wiedział, co jest i że nie widać postronnym. Tu tylko zalogowani widzą i są widziani. NIe nastaję, to tylko drobne, nieśmiałe napomknięcie. Wyda się potrzebne? Nie to oczywiście nie i to rozumiem. Chyba, że nie zauważyłem?Dobrego dnia Józef
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
-
- 6250...9374 posty
Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- moderator
Czołem.
Pozdrawiam serdecznie
Romek
Bardzo dziękuję za wysuniętą sugestię. Wszystkie tego typu propozycje dokładnie analizujemy jako moderatorzy i przy jednomyślności dokonujemy odpowiednich modyfikacji. W tym jednak przypadku dział "Organizacja forum" w moim i Kolegów odczuciu powinien zostać widoczny dla wszystkich, gdyż znajdują się w nim ważne informacje o tym co dzieje się na Forum i z jakimi kłopotami czy zmianami mogą się spotkać obecni i przyszli Użytkownicy. Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.Thereminator pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 13:08 Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
Pozdrawiam serdecznie
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 2500...3124 posty
Romku 
Moim zdaniem Thereminator ważną rzecz zauważył.
Taka sugestia tylko...

Moim zdaniem Thereminator ważną rzecz zauważył.
A gdyby tak analizę oprzeć na eksperymencie. Na jakiś czas uczynić ten dział niewidocznym dla niezalogowanych i po tym czasie ocenić skutki ?Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 16:46 Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.
Taka sugestia tylko...
Miło mi z Wami 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- moderator
Marku
Na chwilę obecną nie ma jednomyślności między Moderatorami i Adminem, a w takiej sytuacji sprawę odkładamy na przyszłość. Na Naszym Forum i tak doszło do sporych zmian, a będą kolejne i nie chcemy wszystkiego robić na raz. Wstrzymajmy się i sprawdźmy jak obecnie zmiany wpłyną na funkcjonowanie "Triody". Nie działajmy radykalnie i nie róbmy wszystkiego jednocześnie. Dajmy naszym Użytkownikom czas na "oswojenie się" z tym co już zmieniliśmy. To taka moja prośba.
Pozdrawiam
Romek

Na chwilę obecną nie ma jednomyślności między Moderatorami i Adminem, a w takiej sytuacji sprawę odkładamy na przyszłość. Na Naszym Forum i tak doszło do sporych zmian, a będą kolejne i nie chcemy wszystkiego robić na raz. Wstrzymajmy się i sprawdźmy jak obecnie zmiany wpłyną na funkcjonowanie "Triody". Nie działajmy radykalnie i nie róbmy wszystkiego jednocześnie. Dajmy naszym Użytkownikom czas na "oswojenie się" z tym co już zmieniliśmy. To taka moja prośba.
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 6250...9374 posty
Bo takie uzgodnienia będą owocne tylko przy suto zastawionym stole i nie na sucho, jest okazja bo Święta idą. WESOŁYCH ŚWIĄT dla całego zespołu naszego wspaniałego kierownictwa.Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 17:49 Na chwilę obecną nie ma jednomyślności między Moderatorami i Adminem
-
- 1875...2499 postów
MarekSCO pisze: A gdyby tak analizę oprzeć na eksperymencie. Na jakiś czas uczynić ten dział niewidocznym dla niezalogowanych i po tym czasie ocenić skutki ?
Taka sugestia tylko...

Stare porzekadło głosi: "nie testuj na produkcji"...
-
- 2500...3124 posty
To stare porzekadło Aleksandr 
Odnosiło się do starych metod produkcji
Tu wydaje mi się ważne, żeby uświadomić sobie, że taki eksperyment
absolutnie nic nie musiałby kosztować i niczym nie ryzykujemy.
Oczywiście nie naciskam w tym przypadku. przyznaję rację Romkowi
Ale weźmy pod uwagę tylko czysto teoretycznie samą istotę tego eksperymentu i podejścia.
Bo może taka metoda kiedyś się do czegoś przydać.
Romku
Rozumiem i nie naciskam na to 
Ech... Chciałoby się szybko i wszystko na raz

Odnosiło się do starych metod produkcji

Tu wydaje mi się ważne, żeby uświadomić sobie, że taki eksperyment
absolutnie nic nie musiałby kosztować i niczym nie ryzykujemy.
Oczywiście nie naciskam w tym przypadku. przyznaję rację Romkowi
Ale weźmy pod uwagę tylko czysto teoretycznie samą istotę tego eksperymentu i podejścia.
Bo może taka metoda kiedyś się do czegoś przydać.
Romku

Ech... Chciałoby się szybko i wszystko na raz

Miło mi z Wami 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
To analizujcie dalej. A przypadkowe osoby z zewnątrz mogą sobie do woli analizować m.in. wasze przepychanki z TJ.Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 16:46 Czołem.Bardzo dziękuję za wysuniętą sugestię. Wszystkie tego typu propozycje dokładnie analizujemy jako moderatorzy i przy jednomyślności dokonujemy odpowiednich modyfikacji. W tym jednak przypadku dział "Organizacja forum" w moim i Kolegów odczuciu powinien zostać widoczny dla wszystkich, gdyż znajdują się w nim ważne informacje o tym co dzieje się na Forum i z jakimi kłopotami czy zmianami mogą się spotkać obecni i przyszli Użytkownicy. Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.Thereminator pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 13:08 Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
Pozdrawiam serdecznie
Romek
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.