Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"

Post autor: gsmok »

Witam
Zgodnie z otrzymanymi sugestiami, z którymi się w pełni zgadzam zmieniłem parametry działu "Dyskusje Ogólne" w taki sposób, że jest on dostępny tylko dla zalogowanych Użytkowników. Dzięki temu osoby postronne nie mogą czytać zamieszczonych tam, często niekonwencjonalnych wiadomości. Służy on obecnie tylko nam czyli Użytkownikom, którzy są aktywni i zalogowani na naszym Forum.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Dostępność działu "Dyskusje Ogólne"

Post autor: TELEWIZOREK52 »

I to mi się podoba. :D Z harcerskim pozdrowieniem.... :D
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

To ja mam propozycję żeby podobnie zrobić z koszem . Jest on raczej antyreklamą naszego forum .
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Vic384 »

Cześć
Popieram
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Czasami mam wrażenie że autorzy kosza budzą się następnego dnia z lekka amnezja , trochę jeszcze w głowie wiruje ale ogólnie nie jest źle , sprawdzają telefon do kogo się dzwoniło ,potem SMS-y nie jest źle .
Sprawdzają tematy na forum jest kilka postów mogłoby być lepiej ale nie jest źle , zaglądają do kosza czy naprawdę ja to napisałem :D :D :D :D
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

gsmok pisze: śr, 12 maja 2021, 20:53 Służy on obecnie tylko nam czyli Użytkownikom, którzy są aktywni i zalogowani na naszym Forum.
Dobre, dobre!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Awatar użytkownika
czyt
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: czyt »

Funkcjonalność jest SUUPER Smok-u Kolego. Gdyby CI to nie przeszkadzało, zamieść te słowa, przy tytule działu, by każdy wiedział, co jest i że nie widać postronnym. Tu tylko zalogowani widzą i są widziani. NIe nastaję, to tylko drobne, nieśmiałe napomknięcie. Wyda się potrzebne? Nie to oczywiście nie i to rozumiem. Chyba, że nie zauważyłem?Dobrego dnia Józef
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Czołem.
Thereminator pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 13:08 Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
Bardzo dziękuję za wysuniętą sugestię. Wszystkie tego typu propozycje dokładnie analizujemy jako moderatorzy i przy jednomyślności dokonujemy odpowiednich modyfikacji. W tym jednak przypadku dział "Organizacja forum" w moim i Kolegów odczuciu powinien zostać widoczny dla wszystkich, gdyż znajdują się w nim ważne informacje o tym co dzieje się na Forum i z jakimi kłopotami czy zmianami mogą się spotkać obecni i przyszli Użytkownicy. Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.

Pozdrawiam serdecznie
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
MarekSCO
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: MarekSCO »

Romku :)
Moim zdaniem Thereminator ważną rzecz zauważył.
Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 16:46 Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.
A gdyby tak analizę oprzeć na eksperymencie. Na jakiś czas uczynić ten dział niewidocznym dla niezalogowanych i po tym czasie ocenić skutki ?
Taka sugestia tylko...
Miło mi z Wami :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Marku :)
Na chwilę obecną nie ma jednomyślności między Moderatorami i Adminem, a w takiej sytuacji sprawę odkładamy na przyszłość. Na Naszym Forum i tak doszło do sporych zmian, a będą kolejne i nie chcemy wszystkiego robić na raz. Wstrzymajmy się i sprawdźmy jak obecnie zmiany wpłyną na funkcjonowanie "Triody". Nie działajmy radykalnie i nie róbmy wszystkiego jednocześnie. Dajmy naszym Użytkownikom czas na "oswojenie się" z tym co już zmieniliśmy. To taka moja prośba.

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 17:49 Na chwilę obecną nie ma jednomyślności między Moderatorami i Adminem
Bo takie uzgodnienia będą owocne tylko przy suto zastawionym stole i nie na sucho, jest okazja bo Święta idą. WESOŁYCH ŚWIĄT dla całego zespołu naszego wspaniałego kierownictwa.
Awatar użytkownika
Alek
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Alek »

MarekSCO pisze: A gdyby tak analizę oprzeć na eksperymencie. Na jakiś czas uczynić ten dział niewidocznym dla niezalogowanych i po tym czasie ocenić skutki ?
Taka sugestia tylko...
:arrow: Mark

Stare porzekadło głosi: "nie testuj na produkcji"...
Awatar użytkownika
MarekSCO
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: MarekSCO »

To stare porzekadło Aleksandr :)
Odnosiło się do starych metod produkcji ;)
Tu wydaje mi się ważne, żeby uświadomić sobie, że taki eksperyment
absolutnie nic nie musiałby kosztować i niczym nie ryzykujemy.
Oczywiście nie naciskam w tym przypadku. przyznaję rację Romkowi
Ale weźmy pod uwagę tylko czysto teoretycznie samą istotę tego eksperymentu i podejścia.
Bo może taka metoda kiedyś się do czegoś przydać.

Romku :) Rozumiem i nie naciskam na to :D
Ech... Chciałoby się szybko i wszystko na raz ;)
Miło mi z Wami :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Romekd pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 16:46 Czołem.
Thereminator pisze: wt, 4 kwietnia 2023, 13:08 Bardzo dobre posunięcie z widocznością Dyskusji ogólnych i Kosza tylko dla zalogowanych. Sugerowałbym wyłączenie widoczności dla osób z zewnątrz również działu Organizacja forum - jako dział dotyczący bezpośrednio funkcjonowania forum nie powinien być widoczny dla osób nie zalogowanych.
Bardzo dziękuję za wysuniętą sugestię. Wszystkie tego typu propozycje dokładnie analizujemy jako moderatorzy i przy jednomyślności dokonujemy odpowiednich modyfikacji. W tym jednak przypadku dział "Organizacja forum" w moim i Kolegów odczuciu powinien zostać widoczny dla wszystkich, gdyż znajdują się w nim ważne informacje o tym co dzieje się na Forum i z jakimi kłopotami czy zmianami mogą się spotkać obecni i przyszli Użytkownicy. Z resztą wrócimy jeszcze do tego pomysłu po dokładnym przeanalizowaniu ewentualnych skutków takiego rozwiązania.

Pozdrawiam serdecznie
Romek
To analizujcie dalej. A przypadkowe osoby z zewnątrz mogą sobie do woli analizować m.in. wasze przepychanki z TJ.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.