Miernik lamp DIY - sonda
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Miernik lamp DIY - sonda
Wygląda na to, że łącze FTP do zawartości płyty CD już nie działa. host:ftp://ep.com.pl • user: 17933 • pass: 5047v06p
Pobrałem pliki z pierwszej strony tego posta. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie pozostałych plików, które miały być na tej płycie? Przepraszam za wszelkie błędy, użyłem tłumacza google z angielskiego.
Pobrałem pliki z pierwszej strony tego posta. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie pozostałych plików, które miały być na tej płycie? Przepraszam za wszelkie błędy, użyłem tłumacza google z angielskiego.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
A może związane jest to z tym, że współczesne przeglądarki nie obsługują już protokołu FTP?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 50...74 posty
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Ależ oczywiście że obsługują.Thereminator pisze: ↑pn, 27 lutego 2023, 19:27 A może związane jest to z tym, że współczesne przeglądarki nie obsługują już protokołu FTP?
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 50...74 posty
Dzięki 

-
- 250...374 postów
Na stronie AVT ponownie są dostępne PCB + zaprogramowany uC.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
...chyba płytki w PcbWay zamawiacie... https://www.pcbway.com/project/sharepro ... ester.html.
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Projekt i oprogramowanie miernika udostępniliśmy do wolnego użytku. Można go dowolnie zmieniać, ulepszać, budować i sprzedawać. Dlatego dyskusję jaka tu się wywiązała zgłosiłem jako bezprzedmiotową.
Tomek
Ja natomiast, jako moderator, wyczyściłem wątek z kilku ostatnich niemerytorycznych wypowiedzi.
Pozdrawiam
Romek
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Zwarłem styki taśmy LCD Display (GDN i V5D), buzzer się nie odzywa, na wyświetlaczu działa tylko podświetlanie, macie jakieś sugestie, co popsułem?
Ostatnio zmieniony pn, 27 marca 2023, 21:13 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie przecinków i innych znaków interpunkcyjnych.
Powód: Proszę o stosowanie przecinków i innych znaków interpunkcyjnych.
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Sprawdź napięcie gdzieś w pobliżu wyjścia stabilizatora LM317. Jeśli będzie blisko 5 V, to przyjrzałbym się ścieżkom/przelotki doprowadzającym V5D do wyświetlacza i buzzera.
Tomek
dziękuje za pomoc napięcie było 2.8 wymieniłem LM317 pozdrawiam
Bardzo proszę o przestrzeganie zasad poprawnej pisowni. W tej wypowiedzi nie ma ani jednego znaku interpunkcyjnego, ani jednaj dużej litery, ani oznaczenie jednostki napięcia, ani nie ma zakończenia (kropki na końcu). Wypowiedź jest napisana w sposób niestaranny, przez co widać w niej brak szacunku dla osób czytających...
[Romekd]
Bardzo proszę o przestrzeganie zasad poprawnej pisowni. W tej wypowiedzi nie ma ani jednego znaku interpunkcyjnego, ani jednaj dużej litery, ani oznaczenie jednostki napięcia, ani nie ma zakończenia (kropki na końcu). Wypowiedź jest napisana w sposób niestaranny, przez co widać w niej brak szacunku dla osób czytających...
[Romekd]
Ostatnio zmieniony wt, 28 marca 2023, 14:08 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:
Powód:
Uruchamiam właśnie tester, niesamowita jak wciąż cieszy się popularności. Przeszedlem cała opisaną procedurę sprawdzania i doszedłem do montażu procesora. Niestety po uruchomieniu na wyświetlaczu pojawia komunikat o przegrzaniu. Odlaczyłem nóżkę 40 i podlaczyłem do masy (napięcie z LM35 było na poziomie 200mV), niestety wciąż taki sam komunikat. Czy ktoś może podpowiedzieć w czym może być problem (Atmega?)?
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Zignoruj. To jest stałe ostrzeżenie o możliwości przegrzania w trybie zasilacza. W pierwszych wersjach nie było czujnika temperatury.
Tomek