Staszeks

Serdeczne dzięki za link

Nie mam problemów z krzaczkami głównie dzięki Tobie - SERIO!
Przewaliłem kiedyś tą całą ogromną bibliotekę mikrofalową, którą dawno temu podlinkowałeś.
I tak, powolutku, przypomniałem sobie język i wreszcie zacząłem czytać, bez składania liter
Locutus pisze: ↑pn, 13 grudnia 2021, 22:13
Ho ho....
Proponuję porównać współczynnik treść/forma wypowiedzi
Czyli są jeszcze jakieś współczynniki do tego "pierdzenia na wodzie".
Treść/forma powiadasz... Jedno zdjęcia znaczy więcej niż tysiąc słów.
To jeszcze dwa tysiące dorzucę:
Dwusuwowy napęd błotny:

I analogiczny czterosuwowy:

]
I niech czyta kto umie, jeśli ma ochotę

Jeśli ktoś będzie potrzebował przeczytać - przeczyta.
Ja potrzebowałem przeczytać książki, które podlinkował mi Staszeks - nauczyłem się języka.
Wątek traktuje o pokazywaniu swojej gęby - nie ukrywam jej.
A informacja poboczna taka, że to co pokazałem to nie finalne dzieło ale cała droga poszukiwań. Kolejne eksperymenty na drodze
do zbudowania łódeczki, którą mógłbym sobie podróżować z żoną Sanem przy niskim stanie wody.
I nic a nic więcej - żadne osiągnięcie, czy finalne dzieło wiekopomne.
Pytałem serio i uczciwie. Ja często spotykam się z takim podejściem
( typu swoboda czytania istnieje ,swoboda wypowiedzi bez przys...wania już nie. )
Średnio spotykam się z tym raz na tydzień

Dlatego uczciwie zapytałem.
Ja takie eksperymenty robię bardzo często i po prostu zbyt wiele zaryzykowałbym, gdybym brał pod uwagę
Twoje "współczynniki". Nie ma w tym nic osobistego, tylko troska
o trzeźwość spojrzenia, którą muszę zachować, żeby nic złego się nie stało.
Ani mi ani tym, którzy "stwierdzają fakty pierdzeniem na wodzie" w mojej obecności.
Bo za nich też jestem odpowiedzialny...
Po prostu nie stać mnie na obliczanie współczynników Twoją metodą. W trosce o siebie ale też o Ciebie.
Bo kto wie, może moje fotki zainspirują kogoś do działania. Jak posty o niewłaściwym współczynniku
w wątku, który zmobilizował kiedyś kilku Kolegów do budowy analizatorów widma RF...
Za to odpowiedzialność też ponoszę ja. Nie wolno mi o tym zapominać, nawet w przypadku, kiedy słyszę przys...wanie.
Dlatego uczciwie spytałem. Patrzysz tylko w ten sposób i tak "stwierdzasz fakty?"
Jeśli tak, to po prostu uspokoiłeś mnie.