prosty wzmacniacz lampowy na pcl86 ?

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Ano
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Ano »

Pyra pisze:No cóż... dlatego wetknąłem "można powiedzieć", gdyż powiedzmy..... zaokrągliłem dla lepszego zrozumienia.
Przepraszam jeśli kogoś to dotknęło.
Pozdrowienia
Ale trzeba przyznac, ze dla dzwiekow cichych, ponizej 40dBSPL, jest tak jak napisales. Poza tym, dla dzwiekow zlozonych (nie jednotonowych) wrazenie "przyrostu" glosnosci jest nieco wieksze.
Pozdrawiam
widmo1984
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: widmo1984 »

Hej, takie pytanie mi sie jeszcze nasuneło,Jezeli mam podstawkie pod lampe i bezpośrednio do tej podstawki montuje cały układ(rezystory, kondensatory ) na pająka, czy bedzie to miło jakieś ulemne skutki w pracy wzmacniacza, przeddzwiek,czy bardziej kożystniej zmontować jest uklad tez na pająka lecz jednak trche oddalony od samej lampy????
Pozdrawiam Tomasz
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

widmo1984 pisze:Hej, takie pytanie mi sie jeszcze nasuneło,Jezeli mam podstawkie pod lampe i bezpośrednio do tej podstawki montuje cały układ(rezystory, kondensatory ) na pająka, czy bedzie to miło jakieś ulemne skutki w pracy wzmacniacza, przeddzwiek,czy bardziej kożystniej zmontować jest uklad tez na pająka lecz jednak trche oddalony od samej lampy????
Można tak montować, jeżeli tylko jest ten montaż pewny mechanicznie - nic się nie kołysze, nieizolowane końcówki nie mają do siebie odległości na grubość włosa itp.