Dostałem od kolegi CHOPIN66 filtry od Klawesyna, podobno te same co w Relax II.
Mój Relax trafił prawdopodobnie w ręce jakiegoś debila, ktoś podważał nożem obudowę środkowego filtra p.cz.
Kupiłem ten odbiornik kilkanaście lat temu za 20zł, wtedy grały tylko długie fale, reszta zakresów cisza, UKF też martwy.
Niestety "strychowanie" mu zaszkodziło, teraz to kompletny trup.
Pewnie trzeba będzie wszystko myć IPA w środku, czyścić przełącznik zakresów no i kondensatory papierowe powymieniać.
Potrzebuję schemat a najlepiej serwisówkę tego odbiornika, bo trzeba będzie stroić p.cz.- nie wiadomo co tam było grzebane, ja tego nigdy nie wyciągałem ze skrzynki, miałem ciekawsze zajęcia.
Zdemontowana ECL86, mam i starą używaną do testów, dziś NOS-a znalazłem ale to "wisienka na torcie" będzie.
Gałki, klawisze są, oczko EM84 świeci. Mój odbiornik ma metalowe boki, czy była taka wersja?
UKF-u przestrajał nie będę, kupię konwerter AMBM( ex MJM).
Chętnie bym to zrobił, moja Mama miała takie radio będąc nastolatką, niestety przy n-tej przeprowadzce trafiło prawdopodobnie na śmietnik.\
Kiedyś się tym zajmował wujek, brat mojej Mamy, niestety jakieś 3 lata temu zmarł

Zresztą od dawna mieszkał w Warszawie, to radio było w Pakości.
Podobno kolega ballasttube miał do czynienia z tym odbiornikiem, montując go na statku, może by pomógł?