Chińskie LDR-y z amptone - datasheet
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Chińskie LDR-y z amptone - datasheet
Ciekawe czym to niby się różni od tych najtańszych LDR z amptone... tych po 4,80PLN.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Ceną?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
Może być wpływ właściwości miernika. Bardziej miarodajny by był pomiar oscyloskopem.
pozdrawiam
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
No generalnie to ceną bo finalnie to wykonanie tego ldra kosztowało mnie prócz 5min czasu - 76groszy. Pytanie co z tą prędkością powrotu do pełnego oporu. Nie mam oscyloskopu, ale na święta dostanę 'wypasiony' nowy multimetr z automatyczną skalą. Może wtedy zobaczę faktycznie jak to się zmienia. Chyba ze ktos ma inny pomysł na test.
EDIT: Zrobiłem prosty test. Przy tym samym zakresie - 20M zwarłem sondy multimetru ze sobą, a potem rozwarłem - odczyt multimetru rósł w niewiele szybszym tempie niż przy ldr.
EDIT: Zrobiłem prosty test. Przy tym samym zakresie - 20M zwarłem sondy multimetru ze sobą, a potem rozwarłem - odczyt multimetru rósł w niewiele szybszym tempie niż przy ldr.
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Pomysł to jest, zrob sobie zwykly dzielnik napiecia na drodze gitara-wzmacniacz. Dolny rezystor bocznikujesz ldrem, zalaczysz, sciszy, odlaczysz glosnosc wroci do poziomu wyjsciowego. Ocenisz czy czas powrotu jest akceptowalny. Ale generalnie w tej aplikacji czas powrotu do wysokiej rezystancji nie jest az tak bardzo krytyczny, zwlaszcza w sytuacji grania z zespolem. Jak chcesz cos szybszego to mozna probowac transoptory H11Fx albo po prostu jfetem. Generalnie uwagi o powolnosci ldrow dotycza glownie zastosowan gdzie sa one kontrolowane obwiednia sygnalu, dla przelaczania kanalow powinno byc ok.
'All the stars in the north are dead now.'
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Robił ktoś zakupy w tym sklepie? Nie rozumiem po co NIP przy rejstracji.Znalazłem np takie fotorezystory: https://www.podzespoly-elektroniczne.pl ... 535ab76633 Parametry ON/OFF okej, pytanie jak szybkość.
Pomocy Help

Witam - chodzi o wystawianie paragonu.
Jak sie boi to niech na babcie paragon wystawi.
Jak sie boi to niech na babcie paragon wystawi.
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Min.ilość to 50 Szt.I moje pytanie czy warto przemagazynować taką ilość? czy od razu kupić coś pro w stylu 35zł lub 20zł.
?

?