hybryda po raz drugi (piąty?, który?)

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

A pamietam Leszku pamietam. A co do prezentacji na forum to najpierw trzeba mieć co zaprezentować.... Ja narazie przedstawiłem kolumny bo stwierdziłem ze sa godne prezentacji. Rezta narazie nie. A cieszyć to się cieszę niezaleznie od ilosci konstukcji i wieku. A cieszę sie nawet z wkęconej śrubki , ponieważ to ja sam ją wkręciłem. Szkoda ze jesteś ponurakiem :wink: bo razem byśmy sie mogli cieszyć :D
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Boguś, co Ty opowiadasz. Ja jestem ponurakiem? Jak na swój wiek , to jestem bardzo niepoważny.Chyba dawno nie widzieliśmy się.Trzeba zorganizować jakiś zlot gwiażdzisty dla odświeżenia.
Tak na poważnie, to rzeczywiscie własne wykonania bardzo cieszą.Jak stare radio zagada, a był już praktycznie złom, jak UKF się przestroi na CCIR, jak zawita audiofil i nie moze sie nadziwić, że zrobiony wzm. lampowy gra,chociaż on wyłożył kasę na sprzęt fabryczny i u niego nie słychać tak jak u mnie.Takie tam inne i podobne rzeczy napewno cieszą :D
Właśnie dzisiaj przywiozłem z działki Amatora-Steroe (kiedyś ktoś mi podrzucił) i uruchomiłem go, przestroiłem UKF i jestem szczęsliwy jak cholera , bo gdzie to wszystko trzymać i po co?
Lech S.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

a propos,
wpadł do mnie na kawę pewien zacny audiofil (może jednak meloman). przyniósł do regulacji wzmacniacz Jolidy.
przed chwilą odjechał zabrawszy mój wzmacniacz (dużą rzecz), a Jolida została 8)