http://allegro.pl/item282029333_elektrit_domator_z.html
Ciekawe jaka cena końcowa będzie?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Zapewne za duża :(ufoglonojad pisze:Pewnie i tak już wszyscy zainteresowani wiedzą... :roll:
http://allegro.pl/item282029333_elektrit_domator_z.html
Ciekawe jaka cena końcowa będzie?
Zapewne. Aczkolwiek przyjrzyj się licytacjom Elektritów - prawie zawsze widać tam Sigitasa. Sam bym podbijał ceny, gdyby mnie było stać. Ale nie sądzę żeby ten konkretnie odbiornik poszedł za mniej niz 5000zł, Domatory bardzo rzadkie są, a tenm jest w znakomitym stanie.Czujnik pisze:Być może rzeczywiście tam pojedzie. Ja jednak nie bardzo mogę uwierzyć, że jeden!! majętny kupujący jest w stanie ustawić na tak wysokim poziomie ceny jakijkolwiek marki radioodbiorników. Obserwuję, że ogólnie ceny starych radyj w Polsce ( a w szczeglności polskich ) są wyższe niż w innych krajach. No, tego nie da się wytłumaczyć zakupami jednego kolekcjonera. Co to jest? Czyżby specyficzne umiłowanie Polaków do wszystkiego co polskie?
Są droższe - pooglądaj sobie ceny katalinek w USA. Albo Geographiców -są sporo wyższe. A te chassisy to jakie? Bo jak bateryjne to z chęcią odkupię.Czujnik pisze: Dla mnie Domator na pewno nie jest wart kwoty jaką wymieniłeś. Toż to są rekordy świata w kategorii cen produktow seryjnych. Mimo to nie zamierzam zaprzestać gromadzenia Elektritów. Ich naprawdę jest dużo w stosunku do innych marek. W moim wypadku plon ostatnich dwu tygodni to wyciągnięte ze śmietnika chassis Allegro i Fidelio ( naprawdę wolalbym inne marki ). Zastanawiam się nad wykonaniem do nich skrzynek skoro to tak lukratywne . Tylko czy ktoś kupi radio z kopią skrzynki?
Jakbyś chcial je wyrzucac to z chęcią wezmę i uruchomię, będę miał towar na wymianę. A jak potrzebujesz woru skrzynki to tez powiedz, to pomierzę swoje.Czujnik pisze:Nie, niestety najbardziej popularne wersje Z, ale za to z całkiem dobrymi skalami. mała rzecz,a cieszy. Co do Geographica to zgoda, no ale tu przynajmniej wiadomo za co się płaci. To naprawdę wyjątkowej urody radia, no i coś na kształt lokaty kapitału. Ja jednak sądzę, że moda na Elektrity minie, tylko nie wiem kiedy. Przecież jest kilka modeli choćby polskiegoTelefunkena sprzed wojny bardzo, bardzo rzadko spotykanych, a Elektritów widuję naprawdę sporo. Ostatnie aukcje na allegro radia IKA, albo UNION jakkolwiek nie najtańsze , przecież dotyczyły epizodycznie pojawiających się na rynku modeli i marek, mimo to ceny były na całkiem znośnym poziomie. Lada Elektrit kosztuje więcej. Ja nie umiem sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego?