Witam
Mam problem, gdyż przy próbie wejścia na forum muszę się za każdym razem logować , a opcja logowania automatycznego jest zawsze włączona. Po zalogowaniu nie ma postów od ostatniego logowania , a defacto są. Na innych forach ten problem nie występuje . Co z tym zrobić .
szalony pisze:Często też (pisał chyba o tym dość dawno Gsmok) posty nie chcą się "przeczytać" i cały czas są zaznaczone na pomarańczowo.
Ja pisałem, nadal tak jest, z tym, że po trzecim, czwartym razie juz są przeczytane, aczkolwiek dość upierdliwe to jest. I to chyba jest jakiś ogólny problem z phpBB, bo na Elektrodzie jest podobnie.
A ja znalazłem sposób aby je odznaczac jako przeczytane. Po przeczytaniu postu wracam nie do watku, ale na strone główną i wtedy jest normalnie. Dziś Trioda działa w miare poprawnie, ale przez ostatnie 3 dni to muliła niemiłosiernie i ciagle wyskakiwal wewnetrzny bład serwera (500 lub 503?)
Boguś pisze:A ja znalazłem sposób aby je odznaczac jako przeczytane. Po przeczytaniu postu wracam nie do watku, ale na strone główną i wtedy jest normalnie. Dziś Trioda działa w miare poprawnie, ale przez ostatnie 3 dni to muliła niemiłosiernie i ciagle wyskakiwal wewnetrzny bład serwera (500 lub 503?)
Ja nigdzie nie wracam - po prostu zamykam zakładkę z przeczytaną wiadomością.
Panowie
Wszystkie przedstawione uwagi dotyczące technicznych aspektów funkcjonowania Forum przekazuję providerowi (licząc, że coś to zmieni ).
Niestety problemy z logowaniem mam nie tylko na naszym Forum. Może nowsza wersja phpBB oraz jakieś "tajemnicze" nastawy serwera obsługującego serwis w końcu coś pomogą.
Być może jakieś grzebanie się w kodzie phpBB by poprawiło opcję logowania, ale ryzyko, że przy okazji coś ważnego się rozsypie jest zbyt duże. Nie urywam, że wolałbym tego uniknąć.
Wszelkie sugestie pomocy (pomijajac zmiany w kodzie php oprogramowania Forum) są mile widziane
Witam ponownie
Ponieważ dzisiaj w nocy po raz kolejny w ciągu ostatnich dni wystąpiły przerwy w dostępie do serwisu zadzwoniłem i odbyłem rozmowę z administratorem providera.
Tuż po podaniu nazwy domeny wiedział o co chodzi. Okazuje się, że od pewnego czasu podlegamy zmasowanym atakom zewnętrznym. Dzisiejszej nocy były one tak intensywne, że zablokowały cały serwer, na którym znajduje się Forum. Zastanwaiam się, czy nie jest to odpowiedź na usuwanie niechcianych pseudoużytkowników.
admin pisze:Okazuje się, że od pewnego czasu podlegamy zmasowanym atakom zewnętrznym. Dzisiejszej nocy były one tak intensywne, że zablokowały cały serwer, na którym znajduje się Forum.
Czy to może byc tego objawem, czy to coś ode mnie?
Pozdrawiam
23.02.2006r 14:54
Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
23.02.2006r 14:59
Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trioda/ftp/trioda/php/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error