Ciekawy sklep z retro częściami z PRL-u

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Ciekawy sklep z retro częściami z PRL-u

Post autor: Locutus »

kogigogi pisze: pn, 12 marca 2018, 16:07 Po pewnym czasie , i osobistym doświadczeniu z tym sprzedającym stwierdzam jednak nie ,,gra gitara .. jak bym sobie życzył . 25 lutego zamówiłem/zapłaciłem kilka gratów do dziś nic nie dotarło , status jak na skanie z dnia dzisiejszego stanu zamówienia , po mojej próbie kontaktu ze sprzedającym odpowiedz jaką uzyskałem brzmiała miej więcej tak ,,zarobiony jestem,,Ocenę zostawiam wam.
Uuuu Panie Kolego.
Lepiej się 'ugryź w palec', nic nie pisz i czekaj cierpliwie...
Jeszcze jeden mail i trafisz na tablicę :lol: :lol: :lol:

A swoją droga to polecam lekturę odpowiedzi tego 'Pana' do nowych negatywów - 'Janusz biznesu' :wink:
https://allegro.pl/uzytkownik/46497787/ ... lse&page=1
kogigogi

Post autor: kogigogi »

Dziś dotarło do mnie zamówienie za sklepu.Wszystko jest , dość starannie zapakowane i dobrej jakości , sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć ...może zbyt się pospieszyłem z tym komentarzem poprzednim ....w zasadzie byłoby ok. gdyby nie ten dłuuugi czas realizacji ....
mll
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: mll »

Cóż - może trochę odgrzeje temat, ale uważam, że o takich sprawach powinno sie pisać by inni uniknęli niepotrzebnych nerwów.
Pokrótce - w dniu 04.06.2019 dokonałem zakupu i przelewu. Zakup nieduży, wartość niewielka ale jak mówił klasyk w "Misiu" - "pieniądz jest pieniądz".
Z uwagi na brak dostawy po kilkunastu dniach napisałem maila - zero reakcji, odpowiedzi, przesyłki. W dniu dzisiejszym ponownie droga mailową przypomniałem o swoim istnieniu i złożonym zamówieniu zapowiadając, że w przypadku braku reakcji złożę zawiadomienie o oszustwie. Błyskawicznie po kilku minutach otrzymałem odpowiedź:

"Debilizm jakim się niektórzy wykazują jest wielki.
Na mojej stronie są informacje o realizacji wysyłek.
Pan otrzyma zwrot wpłaty. Osoby które w ten sposób piszą nie są obsługiwane.
Piotr Wiśniewski"

Nadmieniam, że korespondencja z mojej strony była grzeczna, bez inwektyw itp. a w 50 roku życia dowiedziałem się, że jestem debilem.
Dla mnie żenada, jeżeli ktoś chce robić zakupy połączone z diagnozą jego zdrowia psychicznego to jak znalazł.
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

Wiesz jak to jest: kto kogo przezywa, sam się tak nazywa. Myślę, że to dokładnie określa osobę, która Ci odpisała.
Dobrze, że się przestrzega przed takimi osobnikami...
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
kogigogi

He he ... jestem w podobnej sytuacji jak kolega mll . Drugi raz skusiłem się i zrobiłem znowu zakupy u pana Piotra , powodem było to że posiada części które są potrzebne na wymianę , są to NOS-y w oryginale i wszystkie w jednym miejscu. Nauczony poprzednim doświadczeniem czekam cierpliwie 3 tydzień kontakt żaden , choć sam towar poprzednio był ok.
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

Mam przykre doświadczenia z Piotrem Wiśniewskim ale on był z miejscowości Zła Wieś
Radiowiec
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Radiowiec »

mll pisze: sob, 6 lipca 2019, 16:30 Dla mnie żenada, jeżeli ktoś chce robić zakupy połączone z diagnozą jego zdrowia psychicznego to jak znalazł.
Mll, załóż proszę krawat (Klient w krawacie jest mniej awanturujący się) :D
kogigogi

Dziś dotarła przesyłka z zamówieniem , towar dobry ładnie zapakowany czas dostawy 3 tygodnie , jednak przesyłka dotarła niekompletna brakuje jednej rzeczy , napisałem do pana Piotra zobaczymy .
kogigogi

Mija piąty dzień od powiadomienia sprzedawcy o braku składnika zamówienia ZERO reakcji , dziś z innego konta napisałem do sprzedającego o całej sytuacji podobnie jak kolega mll zakończyłem korespondencję ;
mll pisze: sob, 6 lipca 2019, 16:30 że w przypadku braku reakcji złożę zawiadomienie o oszustwie.
I ciekaw jestem szybkości odpowiedzi ;
mll pisze: sob, 6 lipca 2019, 16:30 Błyskawicznie po kilku minutach otrzymałem odpowiedź:
A szczególnie jej treści z medyczną diagnozą również :?: :lol:
mll pisze: sob, 6 lipca 2019, 16:30 "Debilizm jakim się niektórzy wykazują jest wielki.
kogigogi

No i jak w przypadku kolegi mll błyskawiczna odpowiedz z diagnozą ... :lol:
Nie będę sie szarpał za 20 zł i odpuszczam polemikę z tym panem , absolutnie żadnych zakupów już nie uczynię a i ewentualnym kupujących ostrzegam ,,szkoda nerw ,, :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.