Ciekawy sklep z retro częściami z PRL-u
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1875...2499 postów
Re: Ciekawy sklep z retro częściami z PRL-u
Zalecam daleko idącą ostrożność ....saico pisze:http://annmaz2010.sklep2.pl/
To sklep założony przez allegrowicza o nicku annmaz2010 po tym jak sie obraził na allegro bo dostał bana za łamanie regulaminu i dziesiątki negatywów

Biznes sklepowy chyba jednak nie idzie za dobrze bo się odobraził i zaczął na nowym nicku:
https://allegro.pl/uzytkownik/46497787/oceny
Negatywy już się zaczynają (staż 3mce...) - polecam lekturę 'Informacje od sprzedającego' oraz samych negatywów - to lepsze niz 'Rejs"

-
- moderator
Nawet się zastanawiałem nad kupieniem paru fantów u WeraU, ale procent negatywów i sam opis pod aukcją (komentarzy już nie czytałem) skutecznie mnie do zakupów zniechęcił.
-
- 1250...1874 posty
Czy to jest ta sama osoba? Ja naciąłem się na WeraU - telefon milczał, email też; po wystawieniu negatywnego komentarza otrzymałem zwrot pieniędzy i odpowiedź:
"Trzeba było napisać a po zakupie wybrać sposób zapłaty i dostawy. Kupujący komentarz umie napisać i nic więcej. Tacy Kupujący mogą liczyć jedynie na zwrot zapłaty i czarną listę. D_bilizm jaki panuje na allegro jest przerażający. Nie wiem na co liczą Kupujący pisząc tego typu komentarze. Na pewno nie na to co chcieli kupić".
"Trzeba było napisać a po zakupie wybrać sposób zapłaty i dostawy. Kupujący komentarz umie napisać i nic więcej. Tacy Kupujący mogą liczyć jedynie na zwrot zapłaty i czarną listę. D_bilizm jaki panuje na allegro jest przerażający. Nie wiem na co liczą Kupujący pisząc tego typu komentarze. Na pewno nie na to co chcieli kupić".
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 1875...2499 postów
Tak - to ten nam gość.
Mentalnie, człowiek został w PRL'u
Cyt: "Nawet za pozytywny komentarz czy też ocenę. Jeżeli jest "polecam" to dodawanie "ale..." jest u mnie źle odbierane. Najlepiej ugryźć się w palec i nic nie pisać. Ale jeżeli Ktoś musi to Proszę bardzo, jest takie prawo. W przypadkach korzystania z wsparcia po zakupowego najlepiej od razu podać dane do zwrotu zapłaty, wysyłki nie będzie. Oznacza to jedynie brak zapoznania się z informacjami tu zawartymi. Przy płaceniu należy pamiętać, że płatność poprzez PayU jest księgowana na moim koncie najbliższego dnia roboczego i ten dzień traktuje jako zawarcie transakcji. Dotyczy to również płatności przelewem tradycyjnym, są to dwa dni robocze. Informacje że: "sprzedający otrzymał Twoją płatność" nie jest prawdą. Powyższe informacje powstały ze względu na duży brak zrozumienia przez część Kupujących oraz aby uniknąć w przyszłości marnowania czasu na zbędną wymianę korespondencji."

PS: Na OLX też jest
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1Bi43/
Mentalnie, człowiek został w PRL'u

Cyt: "Nawet za pozytywny komentarz czy też ocenę. Jeżeli jest "polecam" to dodawanie "ale..." jest u mnie źle odbierane. Najlepiej ugryźć się w palec i nic nie pisać. Ale jeżeli Ktoś musi to Proszę bardzo, jest takie prawo. W przypadkach korzystania z wsparcia po zakupowego najlepiej od razu podać dane do zwrotu zapłaty, wysyłki nie będzie. Oznacza to jedynie brak zapoznania się z informacjami tu zawartymi. Przy płaceniu należy pamiętać, że płatność poprzez PayU jest księgowana na moim koncie najbliższego dnia roboczego i ten dzień traktuje jako zawarcie transakcji. Dotyczy to również płatności przelewem tradycyjnym, są to dwa dni robocze. Informacje że: "sprzedający otrzymał Twoją płatność" nie jest prawdą. Powyższe informacje powstały ze względu na duży brak zrozumienia przez część Kupujących oraz aby uniknąć w przyszłości marnowania czasu na zbędną wymianę korespondencji."

PS: Na OLX też jest

To niezły "kwiatek" się uchował... nie wiedziałem o jego przeszłości, stąd ten link. Także zakupy tylko dla odważnych 

-
- 625...1249 postów
O jejku, a miałem tam zamówić kilka fantów.
Po komentarzach na pazzegro widzę że to jakiś dziwny przypadek, który nie rozumie zasadnwspółczesnego rynku. Mianowicie że to klient ma pieniądze i klient decyduje indyktuje warunki. Ten co ma towar nie ma nic do gadania, on ma jak najlepiej sprzedać to co ma do sprzedania.
Po komentarzach na pazzegro widzę że to jakiś dziwny przypadek, który nie rozumie zasadnwspółczesnego rynku. Mianowicie że to klient ma pieniądze i klient decyduje indyktuje warunki. Ten co ma towar nie ma nic do gadania, on ma jak najlepiej sprzedać to co ma do sprzedania.

Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
-
- 1875...2499 postów
Panowie, ale ja nikogo nie zniechęcam do zakupów....
Wystarczy tylko grzecznie zapłacić 'trochę' poczekać i cieszyć się z fantów
A jak nie to...

Wystarczy tylko grzecznie zapłacić 'trochę' poczekać i cieszyć się z fantów

A jak nie to...

Raczej odchodzić od zmysłów i wylądować w psychiatryku 

-
- 100...124 posty
Ten gość również handluje na olx:
Czytać(!) Cztery posty wyżej było to podawane.
-
- 100...124 posty
Faktycznie, umknęło to mojej uwadze,
niestety - wstawianie durnowatych, niewnoszących nic obrazków i "emotek" (czy jak to się tam zwie) skutecznie zaciemnia przekazywane treści.
niestety - wstawianie durnowatych, niewnoszących nic obrazków i "emotek" (czy jak to się tam zwie) skutecznie zaciemnia przekazywane treści.
-
- 1 post
Panowie Detektywi po co wymyślać historie, snuć domysły, może warto zasięgnąć wiedzy u źródła. Sklepik, który właściwie jest tworzony niewątpliwie tkwi w PRL-u, szczególnie swoim asortymentem. Zachowaniem pewnie też jak tu niektórzy opisują. Powstał on w wyniku działań trzech kupujących na allegro na koncie annmaz_2010. Wdzięczny im jestem za te 150 negatywów bo były przyczynkiem do powstania strony sklepowej, a te miały przyczynę w mojej kontuzji która mnie unieruchomiła w tamtym czasie na dwa tygodnie. Spore oszczędności finansowe (7% prowizji dla allegro od sprzedaży...) Wklejane opisy ze stron przedmiotów oferowanych na allegro to niezgrabnie wypisane informacje ale dość istotne. Na początku ich nie było. Powstawały one w wyniku pojawiających się Nabywców i to zachowania niektórych z nich spowodowały pojawienie się tych tekstów. Opacznie tu odczytywanych. Mimo, że sam nie lubię tego typu bazgraniny to wraz z kilkoma negatywnymi komentarzami przyniosły pozytywny efekt. Osoby które w roku przynajmniej tysiąc przesyłek realizują to wiedzą o czym pisze.
Obawy przed robieniem zakupów rozumiem. Jak ma się alternatywę kupić gdzie indziej to można. Dziwi mnie tylko brak własnego pomyślunku. Kupujący są w każdym tygodniu, niektórych pozycji ze strony pewnie nie uda mi się pozyskać i uzupełnić te sprzedane. Mam jeszcze wiele nie wstawionych detali. Mam też wielu stałych nabywców. Pakowania na kilka dni naprzód. Z tego tytułu w głowie mi się nie poprzestawiało.
Niestety to też moje hobby i zamiłowanie więc będzie coraz więcej. W planach na stronie m.in. dokumentacje i katalogi w pdf, niektóre trudno dostępne, za darmo do pobrania. Nie jestem zainteresowany toczeniem wojen. Może ktoś tu mi przedstawi jaką z tego mam korzyść. Pierwszą prawidłową odpowiedź nagrodzę tranzystorem germanowym TG20 (nieużywany). Wysyłka na mój koszt.
W przypadkach wątpliwości są Tacy co pytają co i jak, i decydują. weraU to miał być krótki epizod na allegro (sprzedaż) i niechętnie czyniony, głównie dla pokazania dlaczego nie na allegro.
Obawy przed robieniem zakupów rozumiem. Jak ma się alternatywę kupić gdzie indziej to można. Dziwi mnie tylko brak własnego pomyślunku. Kupujący są w każdym tygodniu, niektórych pozycji ze strony pewnie nie uda mi się pozyskać i uzupełnić te sprzedane. Mam jeszcze wiele nie wstawionych detali. Mam też wielu stałych nabywców. Pakowania na kilka dni naprzód. Z tego tytułu w głowie mi się nie poprzestawiało.
Niestety to też moje hobby i zamiłowanie więc będzie coraz więcej. W planach na stronie m.in. dokumentacje i katalogi w pdf, niektóre trudno dostępne, za darmo do pobrania. Nie jestem zainteresowany toczeniem wojen. Może ktoś tu mi przedstawi jaką z tego mam korzyść. Pierwszą prawidłową odpowiedź nagrodzę tranzystorem germanowym TG20 (nieużywany). Wysyłka na mój koszt.
W przypadkach wątpliwości są Tacy co pytają co i jak, i decydują. weraU to miał być krótki epizod na allegro (sprzedaż) i niechętnie czyniony, głównie dla pokazania dlaczego nie na allegro.
No i gitara , dobrze że druga strona też przedstawiła swój punkt widzenia.
Po pewnym czasie , i osobistym doświadczeniu z tym sprzedającym stwierdzam jednak nie ,,gra gitara .. jak bym sobie życzył . 25 lutego zamówiłem/zapłaciłem kilka gratów do dziś nic nie dotarło , status jak na skanie z dnia dzisiejszego stanu zamówienia , po mojej próbie kontaktu ze sprzedającym odpowiedz jaką uzyskałem brzmiała miej więcej tak ,,zarobiony jestem,,Ocenę zostawiam wam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.