Witam
Poszukuję cokołów do lamp amerykańskich (UX6 lub U6A, sześciopinowy, w tym 2 piny grubsze).
UX6.jpg
Mogą być także niesprawne lampy z takim cokołem - muszę uzupełnić zestaw lamp (77, 78, 43) w chassis Emerson H5, a mam tylko lampy zastępcze np. z oktalowym cokołem
Mogę się zamienić na inne cokoły, jeśli trzeba
pozdrowienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wiem, że można kupić, ale cena troche poraża (głównie koszty przesyłki) i czas dostawy. Nawet jak szukałem na europejskim ebay'u to łączne koszty nie spadają poniżej 100zł. Liczę więc na zapomniane "przydasie" kolegów i szukam po starociach - na razie znalazłem lampę 43 ( ). resztę chciałbym pozastępować, bo zastępcze mam
Pozdrawiam
Szukaj na Eabyu francuskim (ale od sprzedawców z Francji, a nie z całego świata). We Ftrancji lampy amerykańskie też były popularne, a tam jest znacząco taniej, zwłaszcza z wysyłką.
Mam dwie lampy z takim cokołem.Na jednej jest napis 75 TUNGSRAM England druga nie ma napisu.Między sobą różnią się trochę budową.Mam jeszcze
siedmio kołkowe Mullarda SP2,VP2 i VP2B oraz brak typu OSRAM BVA.
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Z braku laku można dorobić taki cokół z przyciętej rury, tekstolitowego krążka i rurek mosiężnych (modelarskich). Całość sklejona poxipolem. By się nie odróżniał pomalować na czarno.
PS. Sam cokół ma średnicę zewnętrzną 34,85mm (zmierzyłem elektroniczną suwmiarką).
.
ux6.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.