Moim zdaniem z treści listu dość jasno wynika, że dla Profesora Hennela lampy elektronowe to już zamknięty rozdział. Nie sądzę, by było właściwe naleganie, jakkolwiek delikatne, na współpracę Profesora z forum. O braku takiej możliwości zdaje się świadczyć również forma listu.
Niewątpliwie odpowiedź Profesora Hennela jest zaszczytem dla Alka i dla Triody.
Pozdrawiam
Pomysł (może głupi)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Witam
Oczywistym jest, iż odpowiedź prekursora tegoż tematu jest wyróżnieniem i zaszczytem, jednak - jak sądzę - pozostaje nam tylko to.
W dalszym ciągu twierdzę, że albo epoka lamp zakończyła się zbyt wcześnie, albo to my (w większości) urodziliśmy się zbyt późno
.
Pozdrawiam
Zdecydowałem się na pełen cytat, gdyż sądzę tak samo. Na nasze nieszczęście, prof. Hennel nie okazuje zbytniego zainteresowania uczestnictwem w forum, być może wynika to z Jego wieku.Janusz pisze:Moim zdaniem z treści listu dość jasno wynika, że dla Profesora Hennela lampy elektronowe to już zamknięty rozdział. Nie sądzę, by było właściwe naleganie, jakkolwiek delikatne, na współpracę Profesora z forum. O braku takiej możliwości zdaje się świadczyć również forma listu.
Niewątpliwie odpowiedź Profesora Hennela jest zaszczytem dla Alka i dla Triody.
Pozdrawiam
Oczywistym jest, iż odpowiedź prekursora tegoż tematu jest wyróżnieniem i zaszczytem, jednak - jak sądzę - pozostaje nam tylko to.
W dalszym ciągu twierdzę, że albo epoka lamp zakończyła się zbyt wcześnie, albo to my (w większości) urodziliśmy się zbyt późno

Pozdrawiam
-
- 625...1249 postów
Witam.
Wdzięczności nigdy za wiele. Oczywiście, we wspomnianych podziękowaniach warto pokusić się choćby o malutkie zaproszenie do odwiedzenia Triody: "a nóż - widelec"...
Pozdrawiam
p.s. Tak mi się przypomniało: "...jedyne co mam to złudzenia, że mogę mieć własne pragnienia, jedyne co mam, to złudzenia że mogę je mieć..."
Wdzięczności nigdy za wiele. Oczywiście, we wspomnianych podziękowaniach warto pokusić się choćby o malutkie zaproszenie do odwiedzenia Triody: "a nóż - widelec"...
Pozdrawiam
p.s. Tak mi się przypomniało: "...jedyne co mam to złudzenia, że mogę mieć własne pragnienia, jedyne co mam, to złudzenia że mogę je mieć..."
-
- 625...1249 postów
Przeczytalem odpowiedz Pana Profesora i wynika z niej tyle,ze zycie
poswiecil juz temu co bylo dla niego ciekawsze -/i dajace w tym czasie inna pozycje /- polprzewodnikom.
Ciekawsze byloby zapytac czy Pan Profesor ma jakis tranzystor ostrzowy-
chociaz jedna sztuke. Lampy opisal bo musial- a polprzewodniki go napewno urzekly ...
Mialem zaszczyt w Warszawie ogladac i miec w rekach ostrzowy tranzystor
a moze pierwsza diode polprzewodnikowa -taki sklep harcerski /CZUJ-CZYN/.
poswiecil juz temu co bylo dla niego ciekawsze -/i dajace w tym czasie inna pozycje /- polprzewodnikom.
Ciekawsze byloby zapytac czy Pan Profesor ma jakis tranzystor ostrzowy-
chociaz jedna sztuke. Lampy opisal bo musial- a polprzewodniki go napewno urzekly ...
Mialem zaszczyt w Warszawie ogladac i miec w rekach ostrzowy tranzystor
a moze pierwsza diode polprzewodnikowa -taki sklep harcerski /CZUJ-CZYN/.
myślę, że o to trzeba by było pytać raczej Profesora Rosińskiego.
Zerknij też tu:
http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... hlight=tp1
Zerknij też tu:
http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... hlight=tp1