Pomysł (może głupi)

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Janusz »

Moim zdaniem z treści listu dość jasno wynika, że dla Profesora Hennela lampy elektronowe to już zamknięty rozdział. Nie sądzę, by było właściwe naleganie, jakkolwiek delikatne, na współpracę Profesora z forum. O braku takiej możliwości zdaje się świadczyć również forma listu.
Niewątpliwie odpowiedź Profesora Hennela jest zaszczytem dla Alka i dla Triody.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

jejku... aż m się łezka zakręciła. Lampy Elektronowe to mój pierwszy podręcznik, obecnie biblia na równi z katalogiem Electronic Vademecum.
to zdecydowanie nie był głupi pomysł.
dzięki:)
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Witam
Janusz pisze:Moim zdaniem z treści listu dość jasno wynika, że dla Profesora Hennela lampy elektronowe to już zamknięty rozdział. Nie sądzę, by było właściwe naleganie, jakkolwiek delikatne, na współpracę Profesora z forum. O braku takiej możliwości zdaje się świadczyć również forma listu.
Niewątpliwie odpowiedź Profesora Hennela jest zaszczytem dla Alka i dla Triody.
Pozdrawiam
Zdecydowałem się na pełen cytat, gdyż sądzę tak samo. Na nasze nieszczęście, prof. Hennel nie okazuje zbytniego zainteresowania uczestnictwem w forum, być może wynika to z Jego wieku.
Oczywistym jest, iż odpowiedź prekursora tegoż tematu jest wyróżnieniem i zaszczytem, jednak - jak sądzę - pozostaje nam tylko to.

W dalszym ciągu twierdzę, że albo epoka lamp zakończyła się zbyt wcześnie, albo to my (w większości) urodziliśmy się zbyt późno :( .

Pozdrawiam
Alek

Post autor: Alek »

Myślę, że jednak wskazane będzie, jeśli napiszę Profesorowi jakiś list z podziękowaniami za odpowiedź :idea: . Jak sądzicie :?:
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Witam.
Wdzięczności nigdy za wiele. Oczywiście, we wspomnianych podziękowaniach warto pokusić się choćby o malutkie zaproszenie do odwiedzenia Triody: "a nóż - widelec"...

Pozdrawiam

p.s. Tak mi się przypomniało: "...jedyne co mam to złudzenia, że mogę mieć własne pragnienia, jedyne co mam, to złudzenia że mogę je mieć..."
KaW
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: KaW »

Przeczytalem odpowiedz Pana Profesora i wynika z niej tyle,ze zycie
poswiecil juz temu co bylo dla niego ciekawsze -/i dajace w tym czasie inna pozycje /- polprzewodnikom.
Ciekawsze byloby zapytac czy Pan Profesor ma jakis tranzystor ostrzowy-
chociaz jedna sztuke. Lampy opisal bo musial- a polprzewodniki go napewno urzekly ...
Mialem zaszczyt w Warszawie ogladac i miec w rekach ostrzowy tranzystor
a moze pierwsza diode polprzewodnikowa -taki sklep harcerski /CZUJ-CZYN/.
Alek

Post autor: Alek »

myślę, że o to trzeba by było pytać raczej Profesora Rosińskiego.
Zerknij też tu:

http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... hlight=tp1