Porządki
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
Witam
Wszystkie potrzebne informacje znalazłem na forum przy pomocy wyszukiwarki. Podział forum wydaje mi się dość logiczny, a bałagan w tematach jest spowodowany, moim zdaniem, pewnym niezdyscyplinowaniem użytkowników. Może warto, o ile istnieje taka możliwość, przy tematach umieścić przycisk wyszukiwania podobnych. Myślę, że dobrze byłoby wprowadzić opcję zapoznania się z forum przed możliwością pisania własnych tematów. Jeśli chodzi o dział "ogłoszenia" zgadzam się ze zdaniem kolegów, którzy proponują wprowadzenie terminu ważności zamieszczanych tam tematów.
Wszystkie potrzebne informacje znalazłem na forum przy pomocy wyszukiwarki. Podział forum wydaje mi się dość logiczny, a bałagan w tematach jest spowodowany, moim zdaniem, pewnym niezdyscyplinowaniem użytkowników. Może warto, o ile istnieje taka możliwość, przy tematach umieścić przycisk wyszukiwania podobnych. Myślę, że dobrze byłoby wprowadzić opcję zapoznania się z forum przed możliwością pisania własnych tematów. Jeśli chodzi o dział "ogłoszenia" zgadzam się ze zdaniem kolegów, którzy proponują wprowadzenie terminu ważności zamieszczanych tam tematów.
-
- 500...624 posty
-
- 2500...3124 posty
wydaje mi się,że cała dyskusja na temat uporządkowania forum idzie złym
torem.Cały czas rozważa się co nowego wprowadzić.
Ja proponuję od drugiego końca.
Zacząć od maksymalnie rozbudowanego i podyskutować co z czym połączyc tak aby to miało sens.
można n.p. wprowadzić
1.generator.
2.oscylografy.
w sumie można to sprowadzić do powiedzmy aparatury pomiarowej.
torem.Cały czas rozważa się co nowego wprowadzić.
Ja proponuję od drugiego końca.
Zacząć od maksymalnie rozbudowanego i podyskutować co z czym połączyc tak aby to miało sens.
można n.p. wprowadzić
1.generator.
2.oscylografy.
w sumie można to sprowadzić do powiedzmy aparatury pomiarowej.
-
- 500...624 posty
Witam , moja propozycja dotycząca organizacji jest nastepujaca -
Na samym początku FAQ - wyjaśniający podstawowe problemy , definicje , opisy , wzory , i inne sprawy które ponawiane są w pytaniach nowych uzytkowników.
Potem działy -
MIERNICTWO, dział b. istotny , a całkowicie pominięty na naszym forum .
- sprzęt pomiarowy
- techniki pomiaru
- tipsy i triki
UKŁADY I URZĄDZENIA
- WZMACNIACZE
- Hi - Fi
- Gitarowe
- Inne
- RADIA
- TV
-NOWINKI
- POZOSTAŁE( zależnie od potrzeb)
TRANSFORMATORY
- SE
- PP
TECHNOLOGIA
- lampy elektronowe
- inne wdg. potrzeb
UKŁADY CYFROWE
- poddzialy
To ogólny zarys tego co prawdopodobnie nas wszystkich interesuje.
Oczywiście , można to rozbudowywać , modyfikować , ale sądzę że szkielet jest wlaśnie taki .
PS . widzę że spacja w pisowni nie jest tu brana pod uwagę - więc wyjaśniam , miernictwo , układy , transformatory , technologia , cyfrowe - to wdg. mnie powinny być działy główne , reszta to poddziały , dałem na poczatku spacje , ale nie są one uwzględniane .
Na samym początku FAQ - wyjaśniający podstawowe problemy , definicje , opisy , wzory , i inne sprawy które ponawiane są w pytaniach nowych uzytkowników.
Potem działy -
MIERNICTWO, dział b. istotny , a całkowicie pominięty na naszym forum .
- sprzęt pomiarowy
- techniki pomiaru
- tipsy i triki
UKŁADY I URZĄDZENIA
- WZMACNIACZE
- Hi - Fi
- Gitarowe
- Inne
- RADIA
- TV
-NOWINKI
- POZOSTAŁE( zależnie od potrzeb)
TRANSFORMATORY
- SE
- PP
TECHNOLOGIA
- lampy elektronowe
- inne wdg. potrzeb
UKŁADY CYFROWE
- poddzialy
To ogólny zarys tego co prawdopodobnie nas wszystkich interesuje.
Oczywiście , można to rozbudowywać , modyfikować , ale sądzę że szkielet jest wlaśnie taki .
PS . widzę że spacja w pisowni nie jest tu brana pod uwagę - więc wyjaśniam , miernictwo , układy , transformatory , technologia , cyfrowe - to wdg. mnie powinny być działy główne , reszta to poddziały , dałem na poczatku spacje , ale nie są one uwzględniane .
-
- 2500...3124 posty
Co do transformatorów, to proponowałbym podział na 1) sieciowe, 2) wyjściowe i międzystopniowe m.cz., 3) w.cz. i impulsowe. Myślę, że przydałby się jeszcze dział dotyczący radiokomunikacji, nadajników itp.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 1 post
-
- 2500...3124 posty
-
- 500...624 posty
-
- 625...1249 postów
Hmm... no właśnie...szalony pisze:Będziemy mieć 99 działów

Przyznaję się szczerze, że zanim o coś zapytam "wpadam" na zakładkę Szukaj i wpisuję to, co mnie interesuje - w kilku odmianach (o ile się da). Jeśli coś zdublowałem - przepraszam.
Poza tym, czy rzeczywiście potrzeba wydzielania poddziałów? Sporadycznie zaglądam na forum Elektrody i... eee... nie bardzo mi odpowiada aż taki podział. Fakt, ilość postów i użytkowników jest ogromna, ale chyba Triodowiczom zależy na zachowaniu swoistej swojskości Forum i jego, dość specyficznego charakteru.
Takie... amatorskie zdanie

Pozdrawiam serdecznie