Był wątek ,,wakacyjne zdobycze radio retro ,, teraz czas na jesienne .
Dziś wreszcie nareszcie weszłem w posiadanie Telefunkena Opus 2550 wraz z dedykowanymi kolumnami do niego Telefunken RB 45. Radio w pięknym stanie , kompletne , z kompletem lamp Telefunkena nie otwierane i nie grzebane choć nieco zaniedbane. Mam Opusa 2650 ,długo szukałem Opusa 2550 w jakiś akceptowalnych pieniądzach dla mnie.Kolumny nieco zciuchrane ale sprawne z pięknymi ogromnymi elipsami na magnesach alnico.
Ostatnio zmieniony śr, 17 października 2018, 14:42 przez kogigogi, łącznie zmieniany 1 raz.
kogigogi pisze: śr, 17 października 2018, 13:32
Był wątek ,,wakacyjne zdobycze radio retro ,, teraz czas na jesienne .
Dziś wreszcie nareszcie weszłam w posiadanie Telefunkena Opus 2550 wraz z dedykowanymi kolumnami do niego Telefunken RB 45. Radio w pięknym stanie , kompletne , z kompletem lamp Telefunkena nie otwierane i nie grzebane choć nieco zaniedbane. Mam Opusa 2650 ,długo szukałem Opusa 2550 w jakiś akceptowalnych pieniądzach dla mnie.Kolumny nieco zciuchrane ale sprawne z pięknymi ogromnymi elipsami na magnesach alnico.
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
A tak gwoli wyjaśnienia kogigogi - słowo to z 15 lat temu powiedział mój syn mając rok i widząc kota , za cholerę nie umiał powiedzieć ,,kot,, tylko kogigogi. I tak sobie używam bo mi się bardzo podoba ...Kogigogi - chłop- Tomek-54 lata-
kogigogi pisze: śr, 17 października 2018, 14:23
A tak gwoli wyjaśnienia kogigogi - słowo to z 15 lat temu powiedział mój syn mając rok i widząc kota , za cholerę nie umiał powiedzieć ,,kot,, tylko kogigogi. I tak sobie używam bo mi się bardzo podoba ...Kogigogi - chłop- Tomek-54 lata-
Boguś skrót od Bogusław i niema tu nic niezwykłego bo od Bogusławy to Bogusia czyli wiadomo kto hop a kto baba
Ale skoro kogijogi pisze ze: weszłam w posiadanie Telefunkena Opus 2550 to musiałem na przyszłość uścislić płeć
W ogóle chyba na forum nie ma zbyt wielu kobiet (może choć jedna?).
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37kogijogi
kogigogi , widzę że koledze problemy ze wzrokiem też nie są obce ? skoro kolega poprawnie nie potrafi kilku liter przepisać ... Czy może z natury kolega taki nieco złośliwy czy ,,dowciapny ,, jest ?
staszeks pisze: śr, 17 października 2018, 17:01
Widzę, że na tym forum też coraz więcej polityków.
Jak rasowi politycy: nie na temat.
Czasami można z humorem podejść do tematu? Przecież kogigogi napisał, że "weszedł" w posiadanie. Zapewne przez dzwi wejściowe, bo przez wyjściowe by nie dał rady.
Co do radia, to jakoś wujek nie wiele wie o nim. Może jakieś zdjęcia?
Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37kogijogi
kogigogi , widzę że koledze problemy ze wzrokiem też nie są obce ? skoro kolega poprawnie nie potrafi kilku liter przepisać ... Czy może z natury kolega taki nieco złośliwy czy ,,dowciapny ,, jest ?
No nic, coraz bardziej wiadomym jest kto się na żartach zna a kto nie. Dla mnie użytkownik forum kogigogi przestał istnieć
Czasami można z humorem podejść do tematu? Przecież kogigogi napisał, że "weszedł" w posiadanie. Zapewne przez dzwi wejściowe, bo przez wyjściowe by nie dał rady.
Nie kolego xxxxx, napisał(a) weszałam....dlatego zapytałem o płeć w formie żartu ale widzę ze nie wszyscy się na żartach znają, To tyle w tym temacie
Nie kolego xxxxx, napisał(a) weszałam....dlatego zapytałem o płeć w formie żartu ale widzę ze nie wszyscy się na żartach znają, To tyle w tym temacie
A to pardąsik, nie byłem obecny. Ale jeżeli teraz "weszedł", to poprawna forma żeńska to "wszłam".
Ale pomimo tego i tak zdjęcie tego radia bym zobaczył. Radiomuseum też cosik nie specjalnie odpowiada na ten typ.