Jesienne zdobycze radio retro

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kogigogi

Jesienne zdobycze radio retro

Post autor: kogigogi »

Był wątek ,,wakacyjne zdobycze radio retro ,, teraz czas na jesienne .
Dziś wreszcie nareszcie :wink: weszłem w posiadanie Telefunkena Opus 2550 wraz z dedykowanymi kolumnami do niego Telefunken RB 45. Radio w pięknym stanie , kompletne , z kompletem lamp Telefunkena nie otwierane i nie grzebane choć nieco zaniedbane. Mam Opusa 2650 ,długo szukałem Opusa 2550 w jakiś akceptowalnych pieniądzach dla mnie.Kolumny nieco zciuchrane ale sprawne z pięknymi ogromnymi elipsami na magnesach alnico.
Ostatnio zmieniony śr, 17 października 2018, 14:42 przez kogigogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Jesienne zdobycze radio retro

Post autor: Boguś »

kogigogi pisze: śr, 17 października 2018, 13:32 Był wątek ,,wakacyjne zdobycze radio retro ,, teraz czas na jesienne .
Dziś wreszcie nareszcie :wink: weszłam w posiadanie Telefunkena Opus 2550 wraz z dedykowanymi kolumnami do niego Telefunken RB 45. Radio w pięknym stanie , kompletne , z kompletem lamp Telefunkena nie otwierane i nie grzebane choć nieco zaniedbane. Mam Opusa 2650 ,długo szukałem Opusa 2550 w jakiś akceptowalnych pieniądzach dla mnie.Kolumny nieco zciuchrane ale sprawne z pięknymi ogromnymi elipsami na magnesach alnico.
kogigogi a Ty w końcu to hop czy baba ? :wink:
Awatar użytkownika
kubafant
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: kubafant »

To samo pomyślałem! :)
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
kogigogi

A Boguś ...Ty to ? BABA nie mam najmniejszych wątpliwości :lol: :lol: :lol: :wink:
Ostatnio zmieniony śr, 17 października 2018, 14:35 przez kogigogi, łącznie zmieniany 2 razy.
kogigogi

A tak gwoli wyjaśnienia kogigogi - słowo to z 15 lat temu powiedział mój syn mając rok i widząc kota , za cholerę nie umiał powiedzieć ,,kot,, tylko kogigogi. I tak sobie używam bo mi się bardzo podoba ...Kogigogi - chłop- Tomek-54 lata- :shock:
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

kogigogi pisze: śr, 17 października 2018, 14:23 A tak gwoli wyjaśnienia kogigogi - słowo to z 15 lat temu powiedział mój syn mając rok i widząc kota , za cholerę nie umiał powiedzieć ,,kot,, tylko kogigogi. I tak sobie używam bo mi się bardzo podoba ...Kogigogi - chłop- Tomek-54 lata- :shock:
Boguś skrót od Bogusław i niema tu nic niezwykłego bo od Bogusławy to Bogusia czyli wiadomo kto hop a kto baba :wink:
Ale skoro kogijogi pisze ze: weszłam w posiadanie Telefunkena Opus 2550 to musiałem na przyszłość uścislić płeć :mrgreen:
kogigogi

Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37 Boguś skrót od Bogusław i niema tu nic niezwykłego bo od Bogusławy to Bogusia
No nie wiem, nie wiem .... być może tak jest jak piszesz, Boguś to taki mały Bogdan czyli .. Dzidziuś taki he , he
Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37 pisze ze: weszłam
Tak to jest jak się jest ślepym trochę i korzysta się z podpowiedzi gogle ...
Ostatnio zmieniony śr, 17 października 2018, 14:52 przez kogigogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kubafant
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: kubafant »

W ogóle chyba na forum nie ma zbyt wielu kobiet (może choć jedna?).
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
kogigogi

Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37kogijogi
kogigogi , widzę że koledze problemy ze wzrokiem też nie są obce ? skoro kolega poprawnie nie potrafi kilku liter przepisać ... Czy może z natury kolega taki nieco złośliwy czy ,,dowciapny ,, jest ?
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

Widzę, że na tym forum też coraz więcej polityków.
Jak rasowi politycy: nie na temat.
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
xxxxx

Post autor: xxxxx »

staszeks pisze: śr, 17 października 2018, 17:01 Widzę, że na tym forum też coraz więcej polityków.
Czasami można z humorem podejść do tematu? Przecież kogigogi napisał, że "weszedł" w posiadanie. Zapewne przez dzwi wejściowe, bo przez wyjściowe by nie dał rady. ;)
Co do radia, to jakoś wujek nie wiele wie o nim. Może jakieś zdjęcia?
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

kogigogi pisze: śr, 17 października 2018, 14:51
Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 14:37kogijogi
kogigogi , widzę że koledze problemy ze wzrokiem też nie są obce ? skoro kolega poprawnie nie potrafi kilku liter przepisać ... Czy może z natury kolega taki nieco złośliwy czy ,,dowciapny ,, jest ?
No nic, coraz bardziej wiadomym jest kto się na żartach zna a kto nie. Dla mnie użytkownik forum kogigogi przestał istnieć
barto_s
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: barto_s »

No a miało być o zdobyczach :)

Ja kupiłem sobie Elektrit Presto. Niby nic rzadkiego ale za bardzo małe pieniądze i co cieszy najbardziej - sprawne :)
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

xxxxx pisze: śr, 17 października 2018, 17:24
staszeks pisze: śr, 17 października 2018, 17:01 Widzę, że na tym forum też coraz więcej polityków.
Czasami można z humorem podejść do tematu? Przecież kogigogi napisał, że "weszedł" w posiadanie. Zapewne przez dzwi wejściowe, bo przez wyjściowe by nie dał rady. ;)
Nie kolego xxxxx, napisał(a) weszałam....dlatego zapytałem o płeć w formie żartu ale widzę ze nie wszyscy się na żartach znają, To tyle w tym temacie
xxxxx

Post autor: xxxxx »

Boguś pisze: śr, 17 października 2018, 17:33
xxxxx pisze: śr, 17 października 2018, 17:24
Nie kolego xxxxx, napisał(a) weszałam....dlatego zapytałem o płeć w formie żartu ale widzę ze nie wszyscy się na żartach znają, To tyle w tym temacie
A to pardąsik, nie byłem obecny. Ale jeżeli teraz "weszedł", to poprawna forma żeńska to "wszłam". ;)

Ale pomimo tego i tak zdjęcie tego radia bym zobaczył. Radiomuseum też cosik nie specjalnie odpowiada na ten typ.