Rosyjskie odpowiedniki
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Rosyjskie odpowiedniki
Czy gdzieś w sieci istnieje tabela zawierająca rosyjskie odpowiedniki lamp europejskich i amerykańskich ? Szukałem odpowiednika EF80 i nie znalazłem 

-
- moderator
-
- 3125...6249 postów
-
- moderator
Re: Rosyjskie odpowiedniki
U Jogiego:fugasi pisze:Czy gdzieś w sieci istnieje tabela zawierająca rosyjskie odpowiedniki lamp europejskich i amerykańskich ? Szukałem odpowiednika EF80 i nie znalazłem
http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian ... _Ru-Eu.jpg
Albo http://kwtubes.s5.com/equivalents.htm - trzeba ręcznie zmienić kodowanie na Windows-1251.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
- 3125...6249 postów
Nie wiem czy ktoś się o lampy potyka czy nie ale wiem że ja na pewno nie. Jestem młodziak, starych zapasów nie mam (nowych też) a jedynym źródłem zaopatrzenia jest sieć. Tak się jednak składa że na Allegro akurat EF80 od dawna nie widziałem. Jak się potykasz to podnieś i daj mi parę sztuk. Takich niezdepniętychPiotr pisze:ale po co odpowiednik EF80? przecież jeżeli gdzieś już są lampy to trudno nie potknąć się o EF80 we własnej osobie.

-
- moderator
Ile ich potrzebujesz? Mam od cholery, jak chcesz mogę ci dać. A jak komentarz na Allegro potrzebujesz to i przez Allegro mogę przepuścić. Interesje?fugasi pisze: Nie wiem czy ktoś się o lampy potyka czy nie ale wiem że ja na pewno nie. Jestem młodziak, starych zapasów nie mam (nowych też) a jedynym źródłem zaopatrzenia jest sieć. Tak się jednak składa że na Allegro akurat EF80 od dawna nie widziałem. Jak się potykasz to podnieś i daj mi parę sztuk. Takich niezdepniętych :wink:
-
- 3125...6249 postów
-
- 3125...6249 postów
-
- moderator
G to duża bańka szklana (jak powojenna polska AZ1), oznaczana w opisach sembolem ST. GT to mniejsza szklana bańka, o jednakowej średnicy, wygląd jak trochęł grubsza AZ1.(GT - Glass Tubular)fugasi pisze:A kto wie jaki jest odpowiednik rosyjski amerykańskiej 6SL7 ?
Jogis pisze że 6H9C=6SL7GT ale co oznacza to GT ? Jakaś specjalna wersja, czy to całkiem inna lampa ?
-
- 3125...6249 postów
Tak się zastanawiam jaki sens miało wykonywanie tej samej lampy a właściwie jej bebechów i wstawianie jej w bańki o różnych kształtach, np. globowe a później ST. Czy stały za tym jakieś uwarunkowania techniczne, czy wyłącznie specyficzna moda jak u kobiet - "w tym sezonie spódnice wyłącznie za kolano i w beżach" ?
-
- moderator
Nie wiem. Metalowe były najdroższe w produkcji, dlatego były wersje szklane, ale skąd się wziął podział na różne wersja baniek szklanych to nie wiem. Bańki GT są wyraźnie mniejsze, może to dlatego?fugasi pisze:Tak się zastanawiam jaki sens miało wykonywanie tej samej lampy a właściwie jej bebechów i wstawianie jej w bańki o różnych kształtach, np. globowe a później ST. Czy stały za tym jakieś uwarunkowania techniczne, czy wyłącznie specyficzna moda jak u kobiet - "w tym sezonie spódnice wyłącznie za kolano i w beżach" ?