Radioodbiornik Laura 2 przestrojenie UKF
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Radioodbiornik Laura 2 przestrojenie UKF
Bardzo podobna układowo choć inna mechanicznie jest głowica w radiomagnetofonie JOLA 2 . Powyższy opis przestrojenia można wykorzystać jako gotowca.
Re: Radioodbiornik Laura 2 przestrojenie UKF
Szukałem mojej Laury, niestety chyba jest schowana skuteczniej niż myślałem. Chciałem przetestować wykoncypowany przeze mnie sposób przestrojenia, ale wychodzi na to, że najpierw muszę się dogrzebać do pacjentki.
Z góry odrzucam wszelakie kombinacje polegające na pchaniu BF199 itp. Po pierwsze - na pewno nic w obudowie z tworzywa, a po drugie - na pewno nie BF199. Przecież to bliski krewny BF197, którego miejsce jest w telewizyjnym wzmacniaczu p.cz. albo chociaż w układzie OE...
Ale skoro działa to gratuluję.
Jeśli jest aż taki zgrzyt z fabrycznymi BFP215 z początków naszej produkcji, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby podmienić je na BF215 z importu (jak i to czyniono w epoce) lub na egzemplarze z produkcji późniejszej.
Z góry odrzucam wszelakie kombinacje polegające na pchaniu BF199 itp. Po pierwsze - na pewno nic w obudowie z tworzywa, a po drugie - na pewno nie BF199. Przecież to bliski krewny BF197, którego miejsce jest w telewizyjnym wzmacniaczu p.cz. albo chociaż w układzie OE...

Ale skoro działa to gratuluję.

Jeśli jest aż taki zgrzyt z fabrycznymi BFP215 z początków naszej produkcji, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby podmienić je na BF215 z importu (jak i to czyniono w epoce) lub na egzemplarze z produkcji późniejszej.