Twoja kolekcja odbiorników
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Re: Twoja kolekcja odbiorników
Witam Kolegów,
część mojej kolekcji, reszt może kiedyś wystawię "na pokoje"
taka mieszanina: polsko-amerykańsko- przenośna
część mojej kolekcji, reszt może kiedyś wystawię "na pokoje"
taka mieszanina: polsko-amerykańsko- przenośna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-
- 250...374 postów
Witam
Przejrzałem stary wątek, na którym można było pochwalić się swoimi zbiorami. Szkoda, że temat upadł. Szkoda,że większość ograniczyła się tylko do podania listy odbiorników, albo ogólniej ich liczby. Obejrzenie na zdjęciach przedwojennych, polskich odbiorników było by dużą przyjemnością. Obejrzenie, bo zakup jest prawie niemożliwy ze względu na rzadkość występowania, albo jeśli już są to ze względu na ich cenę. Niektórzy (jak piszą) mają ich dziesiątki. Szkoda, że chowają je tylko dla siebie.
Przejrzałem stary wątek, na którym można było pochwalić się swoimi zbiorami. Szkoda, że temat upadł. Szkoda,że większość ograniczyła się tylko do podania listy odbiorników, albo ogólniej ich liczby. Obejrzenie na zdjęciach przedwojennych, polskich odbiorników było by dużą przyjemnością. Obejrzenie, bo zakup jest prawie niemożliwy ze względu na rzadkość występowania, albo jeśli już są to ze względu na ich cenę. Niektórzy (jak piszą) mają ich dziesiątki. Szkoda, że chowają je tylko dla siebie.
-
- 125...249 postów
Odświeżenie wątku skłoniło mnie do pstryknięcia kilku zdjęć. Niestety zdjęcia są dość słabej jakości, zrobione na poddaszu, przy dość kiepskim oświetleniu. Jest to tylko część zbiorów. Permanentny brak czasu nie pozwala mi na złożenie całego zbioru "do kupy", w jednym miejscu.
Paweł
-
- 250...374 postów
Kilka pozycji z tej kolekcji bym przygarnął...
-
- 1250...1874 posty
Moja skromna kolekcja.
Telewizory
-Beleweder
-Szafir
-Szmaragd
-Libra 202
-Junost 2x
-Alga
-Schaub-Lorenz
-Fala
Radia
-Mazur LUX 2x, Mazur II, Mazur w skrzynce ''elektrit''
-Jubilat,Lutnia, Donata,Harfa,Relax
-Calypso,Ramona
-Moskwicz, Baltika,Meridian202
-Tesla Opera
-Nora
-Aga, Stolica
-Samoróbka na częściach z elektrita
-Amator i Radmor
Pioniery
-Pionier[48] kond.poz.-2x
-Pionier[49] kond.pion.-2x
-Pionier B zwykły
-Pionier B na lampach czerwonych
-Pionier [49] ''kubki na żabkach''-6x
-Pionier U2 kubki pcz zamknięte z klinem-2x
-Pionier U2 jeden kubek otwarty-2x
-Pionier 6161
-Nokturn
-Pionier 125
Telewizory
-Beleweder
-Szafir
-Szmaragd
-Libra 202
-Junost 2x
-Alga
-Schaub-Lorenz
-Fala
Radia
-Mazur LUX 2x, Mazur II, Mazur w skrzynce ''elektrit''
-Jubilat,Lutnia, Donata,Harfa,Relax
-Calypso,Ramona
-Moskwicz, Baltika,Meridian202
-Tesla Opera
-Nora
-Aga, Stolica
-Samoróbka na częściach z elektrita
-Amator i Radmor
Pioniery
-Pionier[48] kond.poz.-2x
-Pionier[49] kond.pion.-2x
-Pionier B zwykły
-Pionier B na lampach czerwonych
-Pionier [49] ''kubki na żabkach''-6x
-Pionier U2 kubki pcz zamknięte z klinem-2x
-Pionier U2 jeden kubek otwarty-2x
-Pionier 6161
-Nokturn
-Pionier 125
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 125...249 postów
Nowe zdjęcie mojego poddasza. Może któryś z kolegów wrzuci jakieś zdjęcia swoich radyjek.
Paweł
-
- 250...374 postów
"Pawfil", jak widać na zdjęciach masz same rarytasiki. Chłamu nie zbierasz.
Triodę odwiedza wielu kolekcjonerów, ale mało kto chce się pochwalić swoimi zbiorami. Wrzucam zdjęcia moich radii, które znalazłem w komputerze. Zdjęcia robione w różnych okresach czasowych. Z tego powodu te same egzemplarze są w różnych konfiguracjach i miejscach. Część zdjęć chyba już tu wklejałem, ale przybyło też sporo nowości. Niektóre radia muszę dopiero "obfotografować".
Triodę odwiedza wielu kolekcjonerów, ale mało kto chce się pochwalić swoimi zbiorami. Wrzucam zdjęcia moich radii, które znalazłem w komputerze. Zdjęcia robione w różnych okresach czasowych. Z tego powodu te same egzemplarze są w różnych konfiguracjach i miejscach. Część zdjęć chyba już tu wklejałem, ale przybyło też sporo nowości. Niektóre radia muszę dopiero "obfotografować".
-
- 250...374 postów
c.d.
Niektóre radia były fotografowane w fazie renowacji, więc brakuje im detali. Jak będę miał nowe zdjęcia to jeszcze wkleję.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
No, kolekcjonerów to chyba coraz mniej tu przebywa... Ja mam trochę inne spektrum zainteresowań, ale też radiowe.
Korzystając z pogody cyknąłem parę zdjęć pokoju radiowego, niestety spora część jest na razie na strychu i czeka aż wyremontuję piwnicę. Jest też kilka odbiorników porozmieszczanych w rożnych częściach domu.
Korzystając z pogody cyknąłem parę zdjęć pokoju radiowego, niestety spora część jest na razie na strychu i czeka aż wyremontuję piwnicę. Jest też kilka odbiorników porozmieszczanych w rożnych częściach domu.
Witam, widzę że kolega ma Tefadyna 200 , nie wiem czy by się poświęcił kolega i trochę obfotografował chassis od spodu a w szczególności układ cewek w moim jest spalona w skrajnym segmęcie w samym rogu i nawet nie wiem gdzie była podłączona, pozdrawiam Hieronim.Mirabelka pisze:
-
- 3125...6249 postów
Zastanawiam się, czy ktoś ma w swojej kolekcji Elektrita Glorię albo Excelsiora.
-
- 250...374 postów
Chętnie bym pomógł (zwłaszcza, że kolega parę razy dostarczył mi cennych informacji), ale Tefadyna sprzedałem ze trzy lata temu. Ograniczam zbiory do radii polskich, philipsów i telefunkenów. Tak jak pisałem zdjęcia są z różnego okresu.Witam, widzę że kolega ma Tefadyna 200 , nie wiem czy by się poświęcił kolega i trochę obfotografował chassis od spodu a w szczególności układ cewek w moim jest spalona w skrajnym segmęcie w samym rogu i nawet nie wiem gdzie była podłączona, pozdrawiam Hieronim.
-
- 125...249 postów
Witam. Pochwalę się: mam w swojej kolekcji GLORIĘ. Mogę w czymś pomóc? Pozdrawiamgsmok pisze:Zastanawiam się, czy ktoś ma w swojej kolekcji Elektrita Glorię albo Excelsiora.
-
- 625...1249 postów
Witam.
Mirabelka, czy posiadasz jeszcze Philipsa D52AU? Jeżeli tak, to gdybyś miał kiedyś go na warsztacie potrzebne by były zdjęcia zespołu skali od wewnątrz odbiornika, konkretnie chodzi o poprowadzenie linek sterujących wskazówką.
Pozdrawiam.
Mirabelka, czy posiadasz jeszcze Philipsa D52AU? Jeżeli tak, to gdybyś miał kiedyś go na warsztacie potrzebne by były zdjęcia zespołu skali od wewnątrz odbiornika, konkretnie chodzi o poprowadzenie linek sterujących wskazówką.
Pozdrawiam.
-
- 250...374 postów
Miałem Philipsa 750A-14, ale też sprzedałem. Prawie to samo co twój D52AU . Na radiohistorii.sk znalazłem zdjęcia z naprawy tego radia. Może nie widziałeś, może ci się przyda. Link : http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... cu/0000902