Kupię BLAUPUNKT Berlin IQR 85 z lat 80-tych.Najlepiej nie rozkodowany.Bez wzmacniacza(amplitunera).Ewentualnie zamiana na zabytek - polskie PRL-owskie radio samochodowe Admirał lub Raid do renowacji.Oferty tylko na pw.
Roman
radio samochodowe Blaupunkt
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
radio samochodowe Blaupunkt
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
-
- 375...499 postów
Re: radio samochodowe Blaupunkt
Wiem,że interesują Pana głównie radia samoch. polskie.A czy można by potraktować radio Grundig 2670 VD rewerse jako licencję dla UNITRY? Unitra kupowała licencje od Grundiga,więc może odwrotnie też mogło być... A poważnie:radio chciałbym upłynnić-jest prawdopodobnie zakodowane i nie uruchomiałem go.Pozdrawiam J.Raf
-
- 1875...2499 postów
Januszu.Na samochodówkę nie kupowano licencji .
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz
-
- 1250...1874 posty
Kolego Januszu,pożądam bardziej jak żony bliżniego jedynie Blaupunkta Berlin,bo mam do niego kupiony przez pomyłkę amplituner.Zbieram polskie samochodowe.
Jeśli chodzi o licencje do radiówki samochodowej to Diora kupiła taką od włoskiej firmy Autovox aby produkować radia Wiraż w kilku kolejnych modelach.Wtedy kiedy zaczynano produkcję byłem akurat na szkoleniu w Diorze.Miłe panie na taśmie prod. składały skomplikowany,składający się z wielu pierdółek licencyjny mechanizm odtwarzacza w ciagu kilku minut,Ile czasu nam to zajmuje?.Była nadbałtycka republika ZSRR wypuściła serię SWOICH radiomagnetofonów wypisz/wymaluj nasz Wiraż ,czy Skald-2.Swoich,bo opisane po ichniemu.Logo chyba Grodno(?)czy to Polska?
Roman
Jeśli chodzi o licencje do radiówki samochodowej to Diora kupiła taką od włoskiej firmy Autovox aby produkować radia Wiraż w kilku kolejnych modelach.Wtedy kiedy zaczynano produkcję byłem akurat na szkoleniu w Diorze.Miłe panie na taśmie prod. składały skomplikowany,składający się z wielu pierdółek licencyjny mechanizm odtwarzacza w ciagu kilku minut,Ile czasu nam to zajmuje?.Była nadbałtycka republika ZSRR wypuściła serię SWOICH radiomagnetofonów wypisz/wymaluj nasz Wiraż ,czy Skald-2.Swoich,bo opisane po ichniemu.Logo chyba Grodno(?)czy to Polska?

Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty