radio samochodowe Blaupunkt

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

radio samochodowe Blaupunkt

Post autor: romanradio »

Kupię BLAUPUNKT Berlin IQR 85 z lat 80-tych.Najlepiej nie rozkodowany.Bez wzmacniacza(amplitunera).Ewentualnie zamiana na zabytek - polskie PRL-owskie radio samochodowe Admirał lub Raid do renowacji.Oferty tylko na pw.
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Awatar użytkownika
janusz rafalski
375...499 postów
375...499 postów

Re: radio samochodowe Blaupunkt

Post autor: janusz rafalski »

Wiem,że interesują Pana głównie radia samoch. polskie.A czy można by potraktować radio Grundig 2670 VD rewerse jako licencję dla UNITRY? Unitra kupowała licencje od Grundiga,więc może odwrotnie też mogło być... A poważnie:radio chciałbym upłynnić-jest prawdopodobnie zakodowane i nie uruchomiałem go.Pozdrawiam J.Raf
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Januszu.Na samochodówkę nie kupowano licencji .
Pozdrawiam Tomasz
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: romanradio »

Kolego Januszu,pożądam bardziej jak żony bliżniego jedynie Blaupunkta Berlin,bo mam do niego kupiony przez pomyłkę amplituner.Zbieram polskie samochodowe.
Jeśli chodzi o licencje do radiówki samochodowej to Diora kupiła taką od włoskiej firmy Autovox aby produkować radia Wiraż w kilku kolejnych modelach.Wtedy kiedy zaczynano produkcję byłem akurat na szkoleniu w Diorze.Miłe panie na taśmie prod. składały skomplikowany,składający się z wielu pierdółek licencyjny mechanizm odtwarzacza w ciagu kilku minut,Ile czasu nam to zajmuje?.Była nadbałtycka republika ZSRR wypuściła serię SWOICH radiomagnetofonów wypisz/wymaluj nasz Wiraż ,czy Skald-2.Swoich,bo opisane po ichniemu.Logo chyba Grodno(?)czy to Polska? :lol:
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------