Piotrek J. pisze:Naucz się najpierw pisać poprawnie, zanim będziesz kogoś pouczać, panie "profesjonalisto".
W sklepach i katalogach rozróżniają tak a nie inaczej i nie obchodzi ich twoje mniemanie. Zapewne ludzie w branży od lat, prowadzący wielkie hurtownie (zajrzałem nawet do katalogu znajomej firmy inox) się mylą, powinni zapytać wyroczni na forum

Ja mam dysortografie i to dlatego jestem technikiem a nie pisarzem. A w tych hurtowniach w więkrzości przypadków pracują handlowcy a nie technicy.
Pisownie i owszem, ważna ale czy warto sie ośmieszać wypisując na technicznym forum bzdury podczas gdy jedynym argumentem na naszą korzyść jest czyiś błąd ortograficzny?
To powinno być z automatu wypisane przez admina pod każdym postem, bo na tych forach to prawdziwa plaga.... pytasz o śrubkę i dostajesz wykład z polskiego od specjalisty od śrubek który nie wie co to wkręt....
Proponuję\sugeruję poprawić engine forum i nie publikować postów póki program nie zatwierdzi pisowni.
Jak wspomniałem, rozumiem istotę porządku kulturowo-kulturalnego jaki zaszczepia się forumowiczom zwracając uwagę na pisownie, ale -do prawdy- to żenujące oglądać pod co drugim postem wojnę między nie douczonym technikiem-polonistom a kimś kto woli matematykę od języków....
Ponad to Panu Piotrowi czy Andrzejowi czy jak mu tam proponuję udać się do lekarza po coś na nerwy skoro nie potrafi zdzierżyć tej potwornej obelgi jaką nie chybnie i w drodze przypadku został przezemnie obrzucony...
Pomimo głębokiego ubolewania nad intelektem przedmówcy prezentowanym w jego wypowiedzi nie omieszkam poczynić karykatury, jakże subtelnie i bezpośrednio zarazem oddającej istotę problemu:
- A Tobie śmierdzi z buzi!! - zakrzyknął donośnie z drugiego końca boiska, pogardliwie wskazując palcem na kolegę.
Pozdrawiam.