Będą tak jak mówiłem.Paczący kot pisze:A co ze ślepymi testami ?
Testy audiofilskich kabli zasilających
Moderator: gsmok
Re: Testy audiofilskich kabli zasilających
No nie, musiałem to zacytować jeszcze raz.slawekmod pisze: No tak, nie wiem.... niech Ci będzie. Twoje uszne pomiary i detale wychodzące spoza głośników to dla mnie stek bzdur.
Detale wychodzące spoza głośników

W dobrze zrealizowanym systemie nie ma głośników, znikają !!!
W sumie to chyba stwierdzenie na miano HITU DNIA

slawekmod pisze: Twoje uszne pomiary i detale wychodzące spoza głośników to dla mnie stek bzdur.
-
- 375...499 postów
Czekam z niecierpliwością .szaza pisze:Będą tak jak mówiłem.Paczący kot pisze:A co ze ślepymi testami ?
Co ja pacze ?
Elwa jest królowąPaczący kot pisze: PS. Przeczytałem Twój wątek o własnościach sonicznych kondensatorów - miałeś na myśli strzelające elektrolity![]()
![]()

-
- 625...1249 postów
Bardzo chętnie wezmę udział w odsłuchu - jeżeli jesteś blisko Poznania, możesz na mnie liczyć. Sprzęt z audiofilskiego punktu widzenia mam marny, więc moje wnioski odsłuchowe niewiele są warte - ważne, że mi za to płacą
Obawiam się jednak, że mogę się rozczarować - wielokrotnie uczestniczyłem w takich odsłuchach... Częściej na szczęście dotyczących sprzętu pro i wśród profesjonalistów, więc używaliśmy języka, z którego coś wynika, ale zdarzały się testy "audiofilskie", w tym interkonektów - i niestety nigdy nie wyszły i przynajmniej dla mnie były bezużyteczne. Rzeczą oczywistą jest, że wymiana dowolnego elementu w torze zmienia parametry tego toru, ale możliwość usłyszenia zmian to zupełnie inna sprawa. Świadomość, że coś się zmieniło, powoduje zmianę świadomości i kończy się to albo ewidentną ściemą albo niemożnością przeprowadzenia testu z różnych powodów. Niestety, często też jak w moim ulubionym przykładzie ze ślepym testem mikserów do Pro-Toolsa, gdzie po udowodnieniu identyczności nadal ludzie, i to branża a nie "audiofile", słyszeli różnice...

-
- 125...249 postów
W opisanym przez Ciebie porównaniu żarówka nie jest zasilana z różnych elektrowni tylko z tego samego systemu elektroenergetycznego na który tak w uproszczeniu składa się jakaś ilość generatorów połączonych między sobą liniami przesyłowymi a następnie z odbiorcami...Paczący kot pisze:Wszak żarówka po przekładce z salonu teściowej do mojego WC świeci tak samo choć w różnych systemach i nawet zasilana prądem z różnych elektrowni.
Jeśli źle piszę to proszę o poprawienie mnie przez osobę bardziej kompetentną

Musze zjeść śniadanie, obiad i kolacje na szybko bo zapomniałem , tak wspaniale się z Wami rozmawia !
Fajni z Was audiofile
Do później !
Fajni z Was audiofile

Do później !
Jak szaza słucha na kolumnach takich jak np. http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-na- ... 40841.html
to nie dziwię się że mu kabelki grają...
To są bardzo dobre przetworniki średnio-niskotonowe. Jak zwykle nie na temat.Brencik_ pisze:Jak szaza słucha na kolumnach takich jak np. http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-na- ... 40841.html
Dobra moje audiofile , dziś dam Wam spokój chyba. Mam 20 minut , puszczę sobie muzykę i wypiję piwko.
-
- 3125...6249 postów
To jest normalny dział:
Forum-TriodaOtoczenie strefy lampowejZagadnienia audiofilskie w czystej postaci
Forum-TriodaOtoczenie strefy lampowejZagadnienia audiofilskie w czystej postaci