Jesteś w stanie opisać mi scenę , jak jest szeroka . Chodzi mi o jej umiejscowienie w przestrzeni.slawekmod pisze:
Trzeci, jak byś uważnie czytał to byś wyczytał że na co dzień używam PP EL84
Testy audiofilskich kabli zasilających
Moderator: gsmok
Re: Testy audiofilskich kabli zasilających
-
- 1875...2499 postów
Jak Ci to opisać? Nie jestem audiofilem heehe.szaza pisze:Jesteś w stanie opisać mi scenę , jak jest szeroka . Chodzi mi o jej umiejscowienie w przestrzeni.slawekmod pisze:
Trzeci, jak byś uważnie czytał to byś wyczytał że na co dzień używam PP EL84
Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
Jak masz ustawione sprzęt ? Odległość miedzy kolumnami i od Ciebie .slawekmod pisze:
Jak Ci to opisać? Nie jestem audiofilem heehe.
-
- 1875...2499 postów
Dobra, my tu gadu gadu a mnie wzywają obowiązki. Jak zdążę to może się jeszcze dziś odezwę.
Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak już będziesz miał czas daj znać. Ustalimy jak to jest u Ciebie. Pozdroslawekmod pisze:Dobra, my tu gadu gadu a mnie wzywają obowiązki. Jak zdążę to może się jeszcze dziś odezwę.
-
- 375...499 postów
szaza pisze:Jak mogą być zgodne opinie? Chłopie, w systemie prócz testowanych lamp jest reszta toru i u każdego jest to inaczej zestrojone ( rożne źródła, wzmacniacze , kolumny ) !Paczący kot pisze: że są to oceny pana uważanego przez audiofili za autorytet .Wszak audiofilskie opinie powinny być zgodne , podobnie jak np. pomiary napięcia wykonane przez dwie osoby.
szaza pisze:Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że jestem zwolennikiem jak najkrótszej drogi sygnału audio bez regulatorów.
Zdecyduj się.szaza pisze:Czemu unikają, od dawna bawią się w DSP , zwrotnice aktywne i temu podobneslawekmod pisze: I jeszcze jedno pytanie: dlaczego audiofile unikają regulacji barwy tonu?
Opinie audiofili mogą różnić się aż tak bardzo, że sami sobie zaprzeczają ???

Ostatnio zmieniony pt, 3 marca 2017, 19:36 przez Paczący kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Co ja pacze ?
Gdzie tu widzisz zaprzeczenie ? Nie szukaj na siłę problemówPaczący kot pisze:
Zdecyduj się.
Opinie audiofili mogą różnić się aż tak bardzo, że sami sobie zaprzeczają ???

-
- 375...499 postów
Myślę, że jesteś mało rozmowny jak od 5 lat naklepałeś tylko 400 postów ( wiem wiem , piszesz zapewne same merytoryczne wypowiedziPaczący kot pisze:A jak myślisz ?

Fajnie Was troszkę rozruszać bo się tu nudzicie

Czekam na Sławka pomiar odległości, spróbujemy trochę poustalać .
-
- 375...499 postów
Zatem uważasz, że lampa np. ECC83 zmienia swoje własności po zmianie urządzenia w którym pracuje ? U mnie w przedwzmacniaczu będzie się zachowywała normalnie a u Ciebie zechce dobrze pracować w głowicy UKF jak ECC85 ?Paczący kot pisze:szaza pisze:Jak mogą być zgodne opinie? Chłopie, w systemie prócz testowanych lamp jest reszta toru i u każdego jest to inaczej zestrojone ( rożne źródła, wzmacniacze , kolumny ) !Paczący kot pisze: że są to oceny pana uważanego przez audiofili za autorytet .Wszak audiofilskie opinie powinny być zgodne , podobnie jak np. pomiary napięcia wykonane przez dwie osoby.
Podobnie będzie z kondensatorami i rezystorami ? A może kawałek przewodu do kolumn 2x2.5 mm2 Cu będzie brzmiał inaczej w każdym systemie ?
PS. Jak stroi się wzmacniacze ?
Co ja pacze ?
Nie ale każdy tor to inna sygnatura dziwięku więc inne odczucia, a słuchasz sprzętu jako całości a nie pojedynczego elementu.Paczący kot pisze: Zatem uważasz, że lampa np. ECC83 zmienia swoje własności po zmianie urządzenia w którym pracuje ? U mnie w przedwzmacniaczu będzie się zachowywała normalnie a u Ciebie zechce dobrze pracować w głowicy UKF jak ECC85 ?
Podobnie będzie z kondensatorami i rezystorami ? A może kawałek przewodu do kolumn 2x2.5 mm2 Cu będzie brzmiał inaczej w każdym systemie ?
PS. Jak stroi się wzmacniacze ?
Podobnie jest z kondensatorami , oczywiście.
Ostatecznym strojeniem/testowaniem wzmacniacza jest jego odsłuch , nie wiedziałeś ?
-
- 1250...1874 posty
A myślisz, że ludzie na forum mają czas, żeby z Tobą pisać o pierdołach? Ile razy można powtarzać, że lampy różnych producentów nie różnią się brzmieniem, ponieważ mają takie same parametry?Fajnie Was troszkę rozruszać bo się tu nudzicie
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Jeżeli masz tak ciekawe życie to po prostu się nim zajmij. Tu jest wątek audiofilski a nie zajmujący się Twoimi problemami z czasem.salicjonał pisze:A myślisz, że ludzie na forum mają czas, żeby z Tobą pisać o pierdołach? Ile razy można powtarzać, że lampy różnych producentów nie różnią się brzmieniem, ponieważ mają takie same parametry?
Lampy rzadko mają takie same parametry, stale się im coś przesuwa

-
- 1250...1874 posty
Dyskutujesz na idiotyczny temat. Lampy się nie różnią i tyle.
...które mieszczą się w tolerancji i są niezauważalne w ''brzmieniu''.Lampy rzadko mają takie same parametry, stale się im coś przesuwa
Ostatnio zmieniony pt, 3 marca 2017, 20:37 przez salicjonał, łącznie zmieniany 1 raz.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 250...374 postów
Kącik audiofilskiszaza pisze:salicjonał napisał(a):
A myślisz, że ludzie na forum mają czas, żeby z Tobą pisać o pierdołach? Ile razy można powtarzać, że lampy różnych producentów nie różnią się brzmieniem, ponieważ mają takie same parametry?
Jeżeli masz tak ciekawe życie to po prostu się nim zajmij. Tu jest wątek audiofilski a nie zajmujący się Twoimi problemami z czasem.
Lampy rzadko mają takie same parametry, stale się im coś przesuwa
Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.