Czy ktoś dysponuje dokładniejszym opisem, a jeszcze lepiej schematem tego odbiornika?
Zakupiłem albowiem takowy, rozebrałem, popatrzyłem i:
- głośnik z VE301
- literatura mówi o lampach az1, ef6 lub ef9 i el3, a u mnie typówka al4, af7, az1 (nawet lepiej bo przecokołowana G429 triotrona) - a numer dość wysoki (63203) więc trudno przewidywac jakiś prototyp - pewnie przerobiony

- transformator sieciowy bez karkasa i chyba przewijany (tylko 110 i 220v - reszta łączówek wolna; jakieś wystające końcówki uzwojenia
- dorabiana nieudolnie wskazówka skali (tuba papierowa ze spiralną linią - wiem, że taka powinna być, ale nie aż tak parszywa, zszyta drutem i klejona woskiem)
- ktoś kiedyś próbował chyba wyrwać kondensator elektrolityczny i nieco nadszarpnął tekstolitowe chassis
- cewki nieco potargane i nie do końca "konweniujące" z przełącznikiem zakresów (znacznie więcej pozycji przełącznika, niż dołączonych odczepów) - tu będzie najgorzej, bo widać tylko (chyba) ilość cewek - 4 lub 5 (bo jedna blisko innej)
Są oczywiście i plusy: decha ładnie malowana (i dobrą farba, bo tylko w jednym miejscu drewnojad się przebił na zewnątrz, chociaż od środka nieżle podjadał), chyba oryginalne części (elektrolit polskiego telefunkena z odpowiednim mocowaniem, reszta WABO, Always lub AH), gałki i przełączniki oryginalne.
Chciałbym wrócić do pełnego oryginału - więc proszę jak niegdyś EGierek

Pozdrawiam