Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

swat
5...9 postów
5...9 postów

Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Post autor: swat »

Śruby niklowane do przykręcenia chassis + np. od góry jak w fenderze, do tego są ewentualnie zamykane niklowane nakrętki.

śruba calowa o długości gwintu 1 cal średnica śruby ~ 4,763 3/16 skoku gwintu ~ 31 zwojów na cal

Cena do uzgodnienia, proszę o jakieś propozycje cenowe. za sztukę lub np. 10 sztuk.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Post autor: cirrostrato »

Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
swat
5...9 postów
5...9 postów

cirrostrato pisze:Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.

To są śruby calowe.

W amerykańskich wzmacniaczach są śruby calowe i Twój metryczny gwint z marketu jest nic nie warty.

Śruby calowe są 10 razy droższe, dlatego że nigdzie ich nie dostaniesz i praktycznie się nie sprzedają.

Nie rozumiem po co są Twoje komentarze ?? a kogo interesuje że w USA benzyna jest tańsza kilka razy.

Sam proces niklowania jest drogi i zapewne dlatego śruby niklowane i w dodatku calowe w europie są drogie.

Niklowanie to koszt około 30 zł za 1 dm2 czyli kwadrat 10 cm x 10 cm kosztuje 60 zł

Cena śruby calowej to około 2-3 zł za 1 sztukę śruba niklowana 3-4 zł za sztukę.

Ja nic nie muszę jak ktoś potrzebuje calowe śruby to kupuje a za przesyłkę płaci klient.
Awatar użytkownika
haterkmp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: haterkmp »

Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
alpher
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: alpher »

Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Vic384 »

Czesc
Chciales powiedziec #10-32, bo srubek 10/32 nie ma.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony czw, 8 września 2016, 08:50 przez Vic384, łącznie zmieniany 1 raz.
swat
5...9 postów
5...9 postów

haterkmp pisze:Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
Ceny biorę z księżyca, zawsze możesz kupić blachowkrety 15 zł za 1kg jak ci się calowe niklowane śruby nie podobają.
Feder na blachowkreach tez jako tako wygląda
swat
5...9 postów
5...9 postów

alpher pisze:Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
A jesteś pewny ? może złocone może mosiężne ?