Śruby niklowane do przykręcenia chassis + np. od góry jak w fenderze, do tego są ewentualnie zamykane niklowane nakrętki.
śruba calowa o długości gwintu 1 cal średnica śruby ~ 4,763 3/16 skoku gwintu ~ 31 zwojów na cal
Cena do uzgodnienia, proszę o jakieś propozycje cenowe. za sztukę lub np. 10 sztuk.
Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
swat
- 5...9 postów

Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Re: Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki
Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
-
swat
- 5...9 postów

cirrostrato pisze:Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.
To są śruby calowe.
W amerykańskich wzmacniaczach są śruby calowe i Twój metryczny gwint z marketu jest nic nie warty.
Śruby calowe są 10 razy droższe, dlatego że nigdzie ich nie dostaniesz i praktycznie się nie sprzedają.
Nie rozumiem po co są Twoje komentarze ?? a kogo interesuje że w USA benzyna jest tańsza kilka razy.
Sam proces niklowania jest drogi i zapewne dlatego śruby niklowane i w dodatku calowe w europie są drogie.
Niklowanie to koszt około 30 zł za 1 dm2 czyli kwadrat 10 cm x 10 cm kosztuje 60 zł
Cena śruby calowej to około 2-3 zł za 1 sztukę śruba niklowana 3-4 zł za sztukę.
Ja nic nie muszę jak ktoś potrzebuje calowe śruby to kupuje a za przesyłkę płaci klient.
-
haterkmp
- 625...1249 postów

Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
-
alpher
- 500...624 posty

Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
-
Vic384
- 1250...1874 posty

Czesc
Chciales powiedziec #10-32, bo srubek 10/32 nie ma.
Pozdrowienia
Chciales powiedziec #10-32, bo srubek 10/32 nie ma.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony czw, 8 września 2016, 08:50 przez Vic384, łącznie zmieniany 1 raz.
-
swat
- 5...9 postów

Ceny biorę z księżyca, zawsze możesz kupić blachowkrety 15 zł za 1kg jak ci się calowe niklowane śruby nie podobają.haterkmp pisze:Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
Feder na blachowkreach tez jako tako wygląda
-
swat
- 5...9 postów

A jesteś pewny ? może złocone może mosiężne ?alpher pisze:Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.