uratuj Nadjeżdę:)

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Nie chodzi mi o samą osobę, ale o to co sie dzieje wokół niej - te pokazy wazeliniarstwa i wyścigi, kto bardziej uczci pamięć, postawi większy pomnik itp. Po prostu uważam to za niestosowne i świadczące o tępocie biorących w tym udział.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Janusz »

amator pisze:
Alek pisze:(...)Może warto będzie z niej zrobić mp3 i dołączyć do strony powitalnej
Jak najbardziej. Good :idea: . Skoro Forum poświęcone jest (powiedzmy) tematom retro, dlaczego nie oddać (częściowo) atmosfery tamtych lat na powitanie...
Nie wiem. Tamte lata były naprawdę mroczne, piętno odcisnęły nawet na naszym życiu. To po trosze budzenie demonów przeszłości, po trosze wywoływanie sztucznej nostalgii za okresem w którym można było stracić wszystko za niewłaściwy wygląd dłoni, za brata w Anglii, za niezawinioną awarię kabla, za cokolwiek...
785mm
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Janusz pisze:Nie wiem. Tamte lata były naprawdę mroczne, piętno odcisnęły nawet na naszym życiu. To po trosze budzenie demonów przeszłości, po trosze wywoływanie sztucznej nostalgii za okresem w którym można było stracić wszystko za niewłaściwy wygląd dłoni, za brata w Anglii, za niezawinioną awarię kabla, za cokolwiek...
Witam.
Jestem na tyle młody, by nie pamiętać towarzyszy G lub G2, ale na tyle stary, że stan wojenny pamiętam. Nie chodzi mi o roztrząsanie czy J. miał rację wprowadzając go czy nie. Nie chodzi mi o absolutnie żaden aspekt polityczny. Polityki i całej reszty tego bagna mam dosyć, poniekąd dlatego wolę czyścić pajęczyny w starych lampowych "strychowcach". Po prostu, za głos spikera z początków funkcjonowania PR trzeba dziś odpalić działę, bo mimo upływu lat PR rości sobie prawa :? . Jeżeli nie, przynajmniej trzeba to uzgadniać. Tu, bez komplikacji mamy coś "starego-nowego", co może "uatrakcyjnić" formę strony. Nie przypuszczam też, by rzucając taką propozycję Alek miał na celu propagowanie wśród Forumowiczów idei komunizmu czy - jak kto woli - socjalizmu tym bardziej, że każdy może trochę poszukać i w sieci odnajdzie główne tezy Marksa i Engelsa.
Ze swojej strony podtrzymuję, że warto kilka "myśli" Nadjeżdy K. dołożyć na stronę, bez politykowania :wink: .

Pozdrawiam serdecznie
Alek

Post autor: Alek »

Tow. Nadieżda Krupska została pozytywnie zempetrójkowana :)

Ach, jak przemawia! Pięknie i zaszczytnie...
Niech już będzie! Nagrywamy...
A i tak się wytnie :P
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

Alek pisze:Tow. Nadieżda Krupska została pozytywnie zempetrójkowana :)
Empetrójki w kąciku audiofilskim, koniec świata. W imieniu braci audiofilów stanowczo domagam się Nadieżdy w gęstym formacie.
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Alek

Nadia czeka na to, aby kolektyw jej słuchał pod adresem:

http://nadjezda_krupska.dl.interia.pl/nadia1popr.MP3

Tow. Lenin tak się zasłuchał, że ponoć wyszedł na spacer...

Dla dobra kolektywu partia uznała, że empetrójka będzie jak najlepsza dla uczczenia Nadii i jej nieodżałowanego małżonka.
Zwłaszcza, że już za tydzień obchodzić będziemy okrągłą, 82 rocznicę śmierci Lenina. :idea:
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

ale chyba to było na tajnym zebraniu bo jakos nic niema :cry:
Alek

Jakże to? Mi się otwiera i ściąga :roll: .
ODPOWIEDZ