Mariusz
Kosmos k87
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Grucha
- 125...249 postów

Kosmos k87
Witam kolegów.Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie Kosmos k87.Niestety padł ofiarą poczty polskiej
pęknięta skala.Radyjko ma braki a mianowicie.Potrzebna jest tylna i spodia ścianka może ktoś ma chociaż kopię?Może ktoś ma znaczek od kosmosa?Wiem że kiedyś ktoś robił repliki.No i jeśli chodzi o nieszczęsną skalę może ktoś dorabiał?
Mariusz
Mariusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
zagore1
- 2500...3124 posty

Re: Kosmos k87
Gratuluję zakupu, piękne radio...
Co do tylnej ścianki to znalazłem tylko takie marnej jakości zdjęcie
Ale na tej podstawie bez problemu można zrobić kopię...
Otwory mają wymiar 5,7mm czyli wiertło 5,5mm będzie w sam raz. Odstępy mięczy otworami w poziomie do 21mm a w pionie 10,5mm. Wystawczy kupić w Castoramie surową płytę HDF 3mm ( koszt z przycięciem to 1 polski złoty) Pół dnia rysowania , drugie pół dnia wiercenie i malowanie.
Wtyczka do chassis do RetroRTV i radio już nie straszy pustym otworem.
A tak wracając do tylnych ścianek to idelanie by było, aby ktoś z CORELEM opracowywał graficznie takie ścianki. Potem tylko laserowe wypalenie i ścianka gotowa....
Co do tylnej ścianki to znalazłem tylko takie marnej jakości zdjęcie
Ale na tej podstawie bez problemu można zrobić kopię...
Otwory mają wymiar 5,7mm czyli wiertło 5,5mm będzie w sam raz. Odstępy mięczy otworami w poziomie do 21mm a w pionie 10,5mm. Wystawczy kupić w Castoramie surową płytę HDF 3mm ( koszt z przycięciem to 1 polski złoty) Pół dnia rysowania , drugie pół dnia wiercenie i malowanie.
Wtyczka do chassis do RetroRTV i radio już nie straszy pustym otworem.
A tak wracając do tylnych ścianek to idelanie by było, aby ktoś z CORELEM opracowywał graficznie takie ścianki. Potem tylko laserowe wypalenie i ścianka gotowa....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Stop banderyzmowi.
-
Grucha
- 125...249 postów

Dzięki za wymiary.Kolego Januszu czy była by możliwość lepszego zdjęcia?A może ktoś ma lepsze zdjęcie tylnej ścianki?Kolega z forum powiedział że dało by radę zrobić.Januszu kiedyś szukałeś znaczka kosmos czy znalazłeś namiar na Pana co kiedyś robił?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
zagore1
- 2500...3124 posty

Ścianki nie mam, miałem tylko takie zdjęcieGrucha pisze:Dzięki za wymiary.Kolego Januszu czy była by możliwość lepszego zdjęcia?A może ktoś ma lepsze zdjęcie tylnej ścianki?Kolega z forum powiedział że dało by radę zrobić.Januszu kiedyś szukałeś znaczka kosmos czy znalazłeś namiar na Pana co kiedyś robił?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Janusz
Stop banderyzmowi.