Kosmos k87

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Grucha
100...124 posty
100...124 posty

Kosmos k87

Post autor: Grucha »

Witam kolegów.Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie Kosmos k87.Niestety padł ofiarą poczty polskiej :( pęknięta skala.Radyjko ma braki a mianowicie.Potrzebna jest tylna i spodia ścianka może ktoś ma chociaż kopię?Może ktoś ma znaczek od kosmosa?Wiem że kiedyś ktoś robił repliki.No i jeśli chodzi o nieszczęsną skalę może ktoś dorabiał?

Mariusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Kosmos k87

Post autor: zagore1 »

Gratuluję zakupu, piękne radio...
Co do tylnej ścianki to znalazłem tylko takie marnej jakości zdjęcie :-(
Ale na tej podstawie bez problemu można zrobić kopię...
Otwory mają wymiar 5,7mm czyli wiertło 5,5mm będzie w sam raz. Odstępy mięczy otworami w poziomie do 21mm a w pionie 10,5mm. Wystawczy kupić w Castoramie surową płytę HDF 3mm ( koszt z przycięciem to 1 polski złoty) Pół dnia rysowania , drugie pół dnia wiercenie i malowanie.
Wtyczka do chassis do RetroRTV i radio już nie straszy pustym otworem.

A tak wracając do tylnych ścianek to idelanie by było, aby ktoś z CORELEM opracowywał graficznie takie ścianki. Potem tylko laserowe wypalenie i ścianka gotowa....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Grucha
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: Grucha »

Dzięki za wymiary.Kolego Januszu czy była by możliwość lepszego zdjęcia?A może ktoś ma lepsze zdjęcie tylnej ścianki?Kolega z forum powiedział że dało by radę zrobić.Januszu kiedyś szukałeś znaczka kosmos czy znalazłeś namiar na Pana co kiedyś robił?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: zagore1 »

Grucha pisze:Dzięki za wymiary.Kolego Januszu czy była by możliwość lepszego zdjęcia?A może ktoś ma lepsze zdjęcie tylnej ścianki?Kolega z forum powiedział że dało by radę zrobić.Januszu kiedyś szukałeś znaczka kosmos czy znalazłeś namiar na Pana co kiedyś robił?

Pozdrawiam
Ścianki nie mam, miałem tylko takie zdjęcie :-) Pewnie na forum ktoś dysponuje takim radioodbiornikiem z tylną ścianką. Znaczek kupiłem od osoby, która kiedyś się tym zajmowała - ostatni.

Pozdrawiam
Janusz
Wołyń 1943. Pamiętamy!