Jeden z posiadanych przeze mnie odbiorników mojej ulubionej firmy z kraju fiordów doczekał się swojego czasu doprowadzenia do ładu. Skrzynka pójdzie do fachowca, a ja zaczynam walki z elektroniką.
Jak widać na zdjęciach przetrwała w całkiem niezłym stanie (przynajmniej optycznie, pomiary zacznę jutro) tak więc nie powinno być źle. Mam natomiast wielką prośbę: gdyby ktoś z Szanownych Forumowiczów mógł wesprzeć moje wysiłki jakimś schematem (o serwisówce marzyć nawet nie śmiem...) byłoby mi dużo łatwiej. Niby takie mazuropodobne tylko z bardziej wycudowaną lampą prostownicza (AZ1 w oktal ktoś wsadził

Przerobiłem wszystkie znane mi darmowe miejsca schematonośne i nic.... Jest na RM, http://www.radiomuseum.org/r/radionette_solist_2.html ale jakoś tak jeszcze się tam nie zapisałem...
Gdyby któryś z Szanownych posiadał takie radio w swej kolekcji byłbym też bardzo wdzięczny za fotkę tylnej ścianki (w moim się nie zachowała).
Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek
P.S. Urządzonko wygląda na nie dłubane, a wszystkie lampy mają papierową banderolkę "Radionette". Czyżby fabryczne? W każdym razie wygląda milutko.