Radio Trio Faworyt

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
ECC83
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Radio Trio Faworyt

Post autor: ECC83 »

Czyli to jest zdjęcie poprzedniego właściciela?
Adar0
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Adar0 »

Pierwsze zdjęcia są od poprzedniego właściciela ..z aukcji ..Następne już moje po renowacji...
Adar0
50...74 posty
50...74 posty

Witam kolegów z Triody. ..
po dłuższej przerwie powracam do mojego Trio ...radio zostało uruchomione przez kolegę z forum i jak przypuszczałem stan elektroniki idealny, fabryczne lampy mają niezłą emisję. ... i po uformowaniu kondensatorów i strojenie pięknie gra.Zadziwia mnie jakość dźwięku i czułość tego modelu przewyższając i to znacznie nie jeden wysokiej klasy odbiornik z tamtego okresu!!! ze znacznie bardziej rozbudowaną elektroniką. ..a dodam że to jedyna konstrukcja 5 obwodowej superheterdyny opartej na 2 lampach!!( wycinek reklamy radia z tamtego okresu za strony P.Berezowskiego nie kłamie...jest tak jak piszą).
Wiem...ze trafił mi się rodzynek.... a że niekoniecznie interesują mnie Warszawscy producenci i wiem że to cenny,
jedyny okaz tego modelu i trzeba go chronić.... rozważam zamianę na ciekawy Śląski odbiornik lub sprzedam.
Zainteresowanych proszę o kontakt.
Załączniki
Trio-Faw-rek.jpg
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Kwerenda tak zalecana to masa czasu (przecież nic nie kosztuje prawda?A i konieczność dojechania często kilkuset km(też darmo) i wielodniowego szperania w szpargałach.
Zgadzam się z Hieronimem że dobrym źródłem choc częściowej informacji mogą byc reklamy w gazetach ale z powodów uprzednio opisanych (brak opracowań archiwaliów) trzeba miec wiel czasu,pieniedzy i szczęścia.
Znalezienie znaczka to jak szukanie dziewicy w przedszkolu choc roznie z tym bywa.NMoże jakby sie wygrzebało materiały graficzne dałoby rade zrobić kopie?
Pozdrawiam T
PS Jeszcze raz gratuluje TRIO choć nie Kenwood.Cudny okaz a do tego stan.
mcbryx
50...74 posty
50...74 posty
Kontakt:

Post autor: mcbryx »

Jedna z reklam prasowych Trio. Pozdrawiam
Załączniki
06124.jpg
Adar0
50...74 posty
50...74 posty

Wstawiłem na allegro.....
cena zaporowa :D ..... ale rozważę wszystkie propozycje ....jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać na priv.

pozdrawiam.
Adam Zagórski.
Adar0
50...74 posty
50...74 posty

Jak wcześniej wspominałem jestem zainteresowany wymiana na Śląski odbiornik chętnie firmy Capello.
ODPOWIEDZ