Co to za radio
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Co to za radio
Wprawdzie aukcja już zakończona ale zaciekawiło mnie bo cena dość pokaźna. Może ktoś rozpozna jaka to wytwórnia bo niektóre części są takie same jak we wczesnym elektricie. http://allegro.pl/stare-polskie-radio-n ... 51654.html
Pozdrawiam
Tadeusz
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 1250...1874 posty
Re: Co to za radio
Ma "coś" z NATAWISA , skala, "lokalizacja" elementów... ?
-
- 1250...1874 posty
To wygląda na "rękodzieło" w środku i jakaś firmowa skrzynka. Ciekawe jaka?
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
Witam, duże firmy znakowały swoje wyroby mniejsze już nie koniecznie a jak wiadomo można było kupić poszczególne podzespoły łącznie ze skrzynką i chassis i samemu poskładać nieźle wyglądające radyjko i być tu mądry jaka firma za nim stoi
, rozstawienie osiek raczej powinno być niesymetryczne, po boku niżej a w środku dużo wyżej, być może ktoś sobie sam złożył i nie do końca przemyślał, pozdrawiam Hieronim.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Witam, proponuję przejrzeć katalog firmy sprzedającej podzespoły elektroniczne "Supra" z 1936 r i to być może rozwieje trochę wątpliwości wg mnie nie ma co się doszukiwać jakiejś firmy - składak, nie ma żadnych sygnatur no ale na siłę można każdą firmę przypisać, jak będzie drugi taki sam z sygnaturą lub tak samo składany to owszem, a tak to trzeba zakładać że to składak, pozdrawiam Hieronim K.
-
- 375...499 postów
Witam,kraz pisze:Witam, proponuję przejrzeć katalog firmy sprzedającej podzespoły elektroniczne "Supra" z 1936 r i to być może rozwieje trochę wątpliwości wg mnie nie ma co się doszukiwać jakiejś firmy - składak, nie ma żadnych sygnatur no ale na siłę można każdą firmę przypisać, jak będzie drugi taki sam z sygnaturą lub tak samo składany to owszem, a tak to trzeba zakładać że to składak, pozdrawiam Hieronim K.
oto karta katalogowa Tekafona 360 z Radiomuseum,
http://www.radiomuseum.org/r/tekafon_360.html
Proszę porównać.
Pozdrawiam.
Pionier U2
Witam, porównałem i dla mnie ten z "Radiomuseum" o niebo lepiej wykonany, a skrzynki to przeróżne robili proszę popatrzeć kto by nie pomyślał że to nie Philips, bez tabliczki to prototyp Philipsa, ale nie będę się sprzeczał niech będzie Tekafon tylko poproszę o folder reklamowy tej firmy, zaznaczam że nie ma nigdzie loga firmy, pozdrawiam Hieronim K.
-
- 125...249 postów
Jest to niewątpliwie składak, prawdopodobnie współczesny. Świadczą o tym chociażby ślady ołówka pod lakierem, na pierwszym zdjęciu , gdzie wyznaczano oś obrotu londensatora, przenosząc oznaczenie (krzyżyk) ze skali. No i poziom techniczny, chyba to nie ta klasa.
Witam a tu ciekawostka Natawis (a jak wiemy IKA też sprzedawała podzespoły no i wiele firm tak robiło) sprzedawał podzespoły i niekiedy można pomylić z oryginałem, Natawis sprzedawał też same głośniki bez obudowy, pozdrawiam Hieronim K.anka pisze:Ma "coś" z NATAWISA , skala, "lokalizacja" elementów... ?