Witam
Uruchamiam dla kol.Zagore polskiego philipsa 109U.
Zakres fal Ddugich uruchomiłem i nawet dość ładnie odbiera PRI chociaż, czułścią to radio nie powala.Na krótkich okazało się ,ze jest brak styku na przełączniku zakresów-po połączeniu kabelkiem zamiast styku radio odbiera krótkie.
Problem mam ze średnimi , za "chiny " nie cha "ruszyc". Wydaje mi się , że ten przełącznik ktoś już próbował naprawiać chyba żle podłączył kabelki od średnich.
I tu mam prośbę do posiadaczy tego radyjka- - czy ma ktoś może dobre foto tego przełącznika i tych kabelków, ew. rozrysowane jak to powinno być, ew. jakies sugestie od kogoś kto miał może taki problem ,ew. uruchamiał takie radyjko.
Z góry dziękuje
pozdr.,.,.,
Philips 109
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Philips 109
KS....
-
- 375...499 postów
Re: Philips 109
A serwisówka nie wystarczy?
co prawda to 109a, ale różnice są tylko w sposobie zasilania, obwody wejściowe są te same.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiga
-
- moderator
Na mojej stronie masz schemat do 102A. To samo chassis, co prawda zasilane prądem zmiennym, ale obwodu wejściowe są te same. Właśnie zauważyłem, że strzałka na przełączniku jest narysowana w drugą stronę.
-
- 375...499 postów
Witam
Udało mi się naprawić styk od fal średnich i radyjko ożyło na zakresie średnich, natomiast jest za to problem z krótkimi , w sumie to samo , bo juz to sprawdziłem - brak jest przejścia styku fal krótkich, po zwarciu drucikiem radio odbiera na tym zakresie.
Niestety nie ma praktycznie dojścia do tego styku, trzeba wymontować cały przełącznik z cewkami.
pozdr.,.,.
Udało mi się naprawić styk od fal średnich i radyjko ożyło na zakresie średnich, natomiast jest za to problem z krótkimi , w sumie to samo , bo juz to sprawdziłem - brak jest przejścia styku fal krótkich, po zwarciu drucikiem radio odbiera na tym zakresie.
Niestety nie ma praktycznie dojścia do tego styku, trzeba wymontować cały przełącznik z cewkami.
pozdr.,.,.
KS....