Ja tam wole ABC.......wszak ponoć człek na starość dziecinniejeTELEWIZOREK52 pisze:Już pięć minut po północy oglądałem. Na jednym i drugim fajne bajeczki. Na jednym dla dzieci, na drugim dla dorosłych.
Testowy multiplex TVP w Warszawie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
Boguś
- 2500...3124 posty

Re: Testowy multiplex TVP w Warszawie.
-
kaem
- 625...1249 postów

Dziś obejrzałem archiwalnego Tik-Taka z gościnnym udziałem Janka Borysewicza.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
TELEWIZOREK52
- 3125...6249 postów

Tu się z Tobą zgadzam ale do momentu kiedy tematem jest głoszenie słowa Bożego a nie występ słynącego z języka miłości do bliźniego np. pana prezesa.Piotrek J. pisze:Nie oglądam TV Trwam, ale gdy oglądałem parę wywiadów i debat na youtube, to nie miałem nic do zarzucenia kulturze prowadzących i gości.
Podobnie jak ta nowa stacja. Pozdrawiam.Piotrek J. pisze:Ponoć ta część forum miała być apolityczna
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

A mi się wydaje, że napisałeś trochę bez zastanowienia
No bo popatrz... Głoszenie słowa Bożego w sumie wszędzie wygląda tak samo...
W każdym kościele ( i nie ważne w którym dzwonią
Podobnie jak audycje w tych wszystkich telewizjach polskich...
( Podejrzewam nawet, że oni gromadnie do kościołów uczęszczają i tam się fachu uczą
Czasem nawet dosyć wyraźnie widać, że kieruje nimi nie tylko "political correctness", ale zwykłe zarozumialstwo...
Pamiętasz, jak karierę w internecie robiła piosenka "Jožin z bažin", a wszystkie publikatory zgodnie płakały nad tym, jaki to naród
głupi, bo takim prymitywnym humorem się zachwyca...
Widzisz... Wmawiają mi czasem, że TVN jest obiektywna mniej a TVP bardziej ( czy odwrotnie ) a ja tych niuansów po prostu nie wychwytuję...
Może dlatego, że bardzo rzadko oglądam telewizję...
A telewizji trwam, to jeszcze nigdy nie oglądałem... Niemniej jednak Ojciec Dyrektor i jego poczynania
budzą u mnie sympatię... ( Czasem radyja jego słucham jak jadę do roboty rano )...
A to z racji, że jest po prostu inny...
Owszem, orzełek intelektu z niego żaden... Często się powtarza w tych swoich wystąpieniach...
Ale wiesz... Jest jak Partia Palikota ( piszę dużymi bo nie pamiętam jak oni się teraz nazywają ) w sejmie...
Pokazuje w jak prosty sposób można w tym kraju zaproponować coś ciekawszego niż konkurencja
Podoba mi się też jego emocjonalne zaangażowanie i "pomysły biznesowe"...
Kiedy oglądam jakiś program w którym tłumaczą mi jak wielkie korzyści będzie miała Polska z gazu łupkowego, to...
Mam takie niejasne przeczucie, że prędzej Ojciec Tadeusz da mi się tej swojej geotermalnej wody napić ( "spragnionego napoić" ) jak
taka drobna część tej całej Polski, jak ja... Jakiekolwiek korzyści z tych łupków odniesie
Dokładnie tak widzę różnice między Ojcem Dyrektorem a całą resztą publikatorów
Miło mi z Wami 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
krzem3
- 1250...1874 posty

-
Thereminator
- 6250...9374 posty

Programy rozrywkowe, przeboje dla młodzieżykrzem3 pisze:http://www.tvp.pl/o-tvp/newsletter/informacje
Oszustwo jak syfilis, znowu się tu szerzy
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
krzem3
- 1250...1874 posty

Zapomniałeś o meczu Polska - Szkocja 5 marca i nowych odcinkach Rancho.
krzem3
krzem3
-
tedikruk111
Witam.
Trochę z boku tematu ale ciekawa sprawa dotycząca abonamentu RTV.
http://3obieg.pl/wezwanie-do-zaplaty-po ... ie-okradna
Pozdrawiam
tedi.
Trochę z boku tematu ale ciekawa sprawa dotycząca abonamentu RTV.
http://3obieg.pl/wezwanie-do-zaplaty-po ... ie-okradna
Pozdrawiam
tedi.
-
krzem3
- 1250...1874 posty

A co mają zrobić płacący regularnie abonament RTV z nadanym już numerem identyfikacyjnym. Abonament opłaca 40%, a 60% ogląda programy TVP za frajer, rząd dalej nie kwapi się wprowadzić ustawy audiowizualnej. Z tego wynika, że ponad 6 milionów oglądało igrzyska w Soczi za darmo, jak również inne transmisje sportowe. Na pewno zaraz ktoś napisze, że ogląda TV w internecie, z platform cyfrowych, kablówek i DVB-T, co nie zwalnia od opłaty abonamentu RTV.
krzem3
krzem3
-
TELEWIZOREK52
- 3125...6249 postów

Bo opłata jest za posiadanie a nie za oglądanie. Natomiast co do transmisji sportowych to powinna być zmieniona nazwa na "transmisje piłkarskie" bo 90% w/w skupia się wokół kopanej. W całej Polsce nie ma jednego krytego toru łyżwiarskiego bo... brak kasy. Chłopakom od kopanej niczego nie brakuje, z wyjątkiem sukcesów.krzem3 pisze:Na pewno zaraz ktoś napisze, że ogląda TV w internecie, z platform cyfrowych, kablówek i DVB-T, co nie zwalnia od opłaty abonamentu RTV.
-
krzem3
- 1250...1874 posty

Ja to wiem od 46 lat. Mnie chodziło o to, że nie płacąc abonament oglądamy.
-
_idu
Rząd sie nie kwapi wprowadzić bo TVP byłaby konkurencją dla TVN'u (jedynie słuszna TV) oraz dla Polsatu który upchnął swoimi kanałów wiekszośc multipleksów i już protestuje przed dodawaniem kolejnych kanałów domagając sie zamiany ich na mniejszą liczbę kanałów HD).krzem3 pisze: 60% ogląda programy TVP za frajer, rząd dalej nie kwapi się wprowadzić ustawy audiowizualnej.
Rządzący politycy nie mają interesu w tym by wzmocnić stacje TVP nad któymi po wyborach mogą stracić kontrolę
-
_idu
cirrostrato - masz TV z weściem HDMI,Tuner wysłał na to wyjście dżwięk cyfrowy zaś na AUX strumień do downkonwersji do stereo.
Nie ma bata musi się to w czasie rozjechać.
Nie ma bata musi się to w czasie rozjechać.
-
krzem3
- 1250...1874 posty

-
krzem3
- 1250...1874 posty