Preamp Kranka z modem Edge
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Preamp Kranka z modem Edge
Postępy słabo
nie mam ogrzewanego warsztatu. Na razie wpadłem na jakże genialny pomysł pomalowac panel na czerwono... wyszło niespecjalnie. Może w tym tygodniu uda mi się poskładać wzmacniacz do kupy, ale to optymistyczny wariant.

- Razor89
- 500...624 posty
Ja też mam nieogrzewany warsztat i przeniosłem się do pokoju. Ten fakt nie specjalnie podoba się pozostałym członkom rodziny
Musisz mieć pokaźny zapas części w warsztacie bo często piszesz, że robisz z tego co znajdziesz pod ręką 

Mi nie wolno przynosić roboty warsztatowej do domu, przynajmniej przy żonie
taki mamy układ. Ja nie zagracam domu, a ona nie wtrąca się do mojego warsztatu i garażu. To doby układ na lato. Na zimę niekoniecznie.
A co do zasobów warsztatowych... mam zamiar wypuścić krótką serię pięciowatowców na tym zmodowanym preampie Kranka, który zapewne zostanie dodatkowo zmodowany bo niższe napięcia. Podejrzewam, że transformatorów zasilających i wyjściowych mam na jakieś 20-25 sztuk a może i więcej. Szukam od jakiegoś czasu dostawcy tanich szasek, ale nie mam czasu nawet ich zaprojektować.

A co do zasobów warsztatowych... mam zamiar wypuścić krótką serię pięciowatowców na tym zmodowanym preampie Kranka, który zapewne zostanie dodatkowo zmodowany bo niższe napięcia. Podejrzewam, że transformatorów zasilających i wyjściowych mam na jakieś 20-25 sztuk a może i więcej. Szukam od jakiegoś czasu dostawcy tanich szasek, ale nie mam czasu nawet ich zaprojektować.
Ostatnio zmieniony sob, 1 lutego 2014, 13:08 przez painlust, łącznie zmieniany 1 raz.
- Razor89
- 500...624 posty
Ja też prac typowo mechanicznych w mieszkaniu nie robię, ale takie prace jak robiłem teraz ( kilka lutów, drobne prace wykończeniowe) to lepiej robić w cieplejszym pomieszczeniu. Czas poszukać nowego projektu :wink
edit:
Skąd masz tyle transformatorów?. Musiałeś je chyba kolekcjonować przez lata
edit:

-
- 375...499 postów
hehehehe ja mam warsztat w kotłowni więc mam ciepełko
Tak offtopic przymierzam się do wymiany głośnika Rocket'a 50 (ubliżyłem prawdziwym głośnikom
) na coś lepszego, upatrzyłem sobie Vintage 30, G12H30 i Greenback. Który byłby według was najbardziej uniwersalny? A może coś innego jeszcze zaproponujecie do rozpatrzenia...

Tak offtopic przymierzam się do wymiany głośnika Rocket'a 50 (ubliżyłem prawdziwym głośnikom

Przez kilka lat jeździłem na zbiórki elektrośmieci... Był okres, ze przywoziłem po kilkanaście sztuk różnego rodzaju TG z OTV. Traf zasilających też się trochę nazbierało przez lata, ale mniej niż wyjściowych.Razor89 pisze:
edit:
Jak na prawdziwego zduna przystalo z każdym rodzajem pieca powinien dać sobie radęRazor89 pisze:Ja też mam nieogrzewany warsztat i przeniosłem się do pokoju. Ten fakt nie specjalnie podoba się pozostałym członkom rodzinyMusisz mieć pokaźny zapas części w warsztacie bo często piszesz, że robisz z tego co znajdziesz pod ręką

Ja robiąc gitarowy, ogrzewam sie "rakietowym"...

http://www.youtube.com/watch?v=Xi30brEvU5U
- Razor89
- 500...624 posty
W pomieszczeniu gdzie mam bojler to jest około 15 stopni C, więc nie ma źle. Mimo wszystko lepiej w pokoju 

Właściwie można powiedzieć, że gotowy do odpalenia. Wymienię jeszcze prostownik oraz układ biasu wymaga dostosowania. Jest to wzmacniacz testowy, więc wygląda jak wygląda. Może kiedyś zrobię mu budę.
-
- 375...499 postów
Oj ale clean to Ci z tego nie wyjdzie, raczej basowy crunch
włóż chociaż filtr 1M z 1n przed potencjometrem...

Przy 6N1P myślisz, ze też? Posłuchamy zobaczymy.
Witam,nie miałeś mniejszego ts tylko od rubina taką krowe..
Ciekaw jestem czy zniesie do brzmienia SWEEP, jakoś nie bardzo to widzę.
Ciekaw jestem czy zniesie do brzmienia SWEEP, jakoś nie bardzo to widzę.
HYBRYD15
Wzmacniacz jest zwieńczeniem projektu przebudowy wzmacniacza BD SOUND dlatego wykorzystane są chassis oraz transformatory z tego wzmacniacza. Pomagałem dwóm gościom z elektrody ucywilizować końcówkę : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2682175.html. Jak była końcówka to dobudowałem taki preamp jaki ja chciałem. Czy to będzie grać to zobaczymy.
Witam,przeglądałem ten temat na elektrodzie.
A co do SWEEP to testowałem i nic w brzmieniu się nie zmieniło..

A co do SWEEP to testowałem i nic w brzmieniu się nie zmieniło..

HYBRYD15