Atlantis pisze:
STUDI pisze:OIDP to ze Spootify jest inny kłopot wymagajacy innego trybu odpalenia systemu operacyjnego.
To odnosi się również do tej dystrybucji RaspiFi?
Nie powiem teraz dokładnie ale gdzieś było trochę nt problemów z oprogramowanien dla Spotify.
Atlantis pisze:
Moja znajomość PHP jest w tej chwili za słaba...
Język PHP jest prosty. Bliżej mu do Pascala niż do C/C++ jeśli chodzi o czytelność. A jeśli starujesz w PHP to polecam pakiet NuSphere PHP Ed- zintegrowane środowisko ze świetną kontekstową pomocą (prawie jak w Borland Delphi 2- bo w poźniejszych wersjach helpa popsuto i to bardzo skutecznie).
Łatwo się nauczyć (wiem, wiem prawdziwy programista uzywa nawet nie vi ale zwykłego ed do pisania programów.....

).
Przy okazji jedno naciśnięcie - kompilacja i uruchomienie - tak jak w pewnym rewolucyjnym na owe czasy kompilatorze jakim był Turbo Pascal.
Sam język to pikuś- trochę zabawy z przneoszeniem parametrów w formularzach html.
Jest jeszcze python - ale mi ten język nie podoba się - jesłi o tym czy coś jest blokiem innej złożónej imstrukcji czy jest poza nią decyduje tylko zastosowanie poprzedzajaćych spacji/tabulatorów.
Atlantis pisze:
Może faktycznie spróbuję w ten sposób. Jednak w tej chwili mam większe doświadczenie w pisaniu programów pod AVR-y niż pod Linuksa.
Trzeba się przesiąść - nawet Android to tylko odpowiednio przygotowany linux plus biblioteki API Androida i otoczki graficznej.