Witaj,
tak licytowałem, a w zasadzie miałem licytować display z przeznaczeniem na zapas (tam w zasilaczu są mylarowe kondensatory ... popatrz sobie na jakie napięcie i przy jakich gabarytach

), ale się spóźniłem. Potem licytowałem moduł analizatora, ale już bez przekonania i ten nick jakiś taki był znajomy

Natomiast oscyla HP też miałem licytować i to ostro, ale mnie w delegację wysłali

... od jakiegoś czasu szukam mainframe do wkładki analizatora widma HP, ale myślę że gość jeszcze taki będzie miał, bo co pewien czas się u niego pojawia, poza tym to nie jest jakaś pilna potrzeba.
Jutro wieczorem wrzucę zdjęcia połączeń z tyłu tak jak są w moim urządzeniu. Tego analizatora było kilka wersji, w starszych tłumik był obowiązkowy bo można było uwalić BWO, a w nowszych pomyśleli o tym i było jakieś zabezpieczenie. Na karcinotron uważaj, bo jest bardzo czuły na obce pola magnetyczne, wibracje i jest dramatycznie drogi, pomijam fakt, że już nie jest produkowany (zawsze można wstawić YIG ...).
Wracając do displaya - technicznie możliwe jest podłączenie dowolnego oscyloskopu i taki był zamysł konstruktorów - myk z napięciami polega na tym, że to jest sterowanie dla przełączania wzmocnienia, automatycznego skalowania wyświetlania, oraz czasu przemiatania. Kabel ze złączem szufladowym jest typu 1 - 1, na ebayu mają takie wtyczki zaciskane na taśmę.
Fajnie, że trafił do Ciebie - o wiele lepiej niż jak miałbym go rozkompletować - w rezultacie nasze forum wzbogaca się o kolejny "back breaking oscillator". To naprawdę perełka, a do tego potrafi zadziwić. Tak na dokładkę powiem Ci, że on tylko nominalnie ma czułość -70dB - jak zdobędziesz HP8690 to zacznie słyszeć o wiele lepiej

Postaram się pomóc Ci w uruchomieniu a przy okazji sam się zabiorę za kalibrację bo już na to czas

Pozdrawiam !!!