Ucieszy Was, a może nie ucieszy, ale postanowiłem zrobić skrzynkę bezbarwną. Tylko nie wiem co w takim razie z tymi głupimi paskami...
Pozdrawiam!
PS.Paski jednak nie będą problemem, zrobię po prostu czarne paski emalią którą zrobię czerń wokół skali i deski głośnika. Tylko jak z tą emalią- jako pierwszą warstwę, drugą czy przedostatnią?
O renowację skrzynek radioodbiorników pytań kilka.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
-
- 500...624 posty
Re: O renowację skrzynek radioodbiorników pytań kilka.
Ech, jak się nie może samemu na wieś jeździć to tak już jest- sierpień zbliża się ku końcowi a ja nawet nie skończyłem uzupełniać ubytków forniru, skrzynka zdaje się poczeka do kolejnych wakacji
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
-
- 50...74 posty
Bardzo dobrze jako cyklina sprawdza się ostrze nożyka do tapet.
-
- 500...624 posty
Uch, jak fart to fart. Tata nie musiał siedzieć w pracy to pojechaliśmy na wieś, już prawie skończyłem szlifowanie, jeszcze szpachelka, doszlifowanie w miejscach szpachelki(po zdjęciu lakieru odkryłem dziurki po kornikach, na szczęście niewiele), i mogę lakierować. Lakier mam, muszę kupić tylko szpachlę i emalię. Nóżki i wklęsłość na deskę głośnika i skalę pomaluję emalią na czarno, paski rąbnę złote, a całą obudowa naturalny kolor, niestety będą jaśniejsze wielokąty bo fornir z pionierka trochę inny. Tak czy siak jest nadzieja na zakończenie przed rokiem szkolnym.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!