O renowację skrzynek radioodbiorników pytań kilka.

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Re: O renowację skrzynek radioodbiorników pytań kilka.

Post autor: bartek1025 »

Ucieszy Was, a może nie ucieszy, ale postanowiłem zrobić skrzynkę bezbarwną. Tylko nie wiem co w takim razie z tymi głupimi paskami...
Pozdrawiam!

PS.Paski jednak nie będą problemem, zrobię po prostu czarne paski emalią którą zrobię czerń wokół skali i deski głośnika. Tylko jak z tą emalią- jako pierwszą warstwę, drugą czy przedostatnią?
bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Ech, jak się nie może samemu na wieś jeździć to tak już jest- sierpień zbliża się ku końcowi a ja nawet nie skończyłem uzupełniać ubytków forniru, skrzynka zdaje się poczeka do kolejnych wakacji :(
Pozdrawiam!
ociec
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: ociec »

Bardzo dobrze jako cyklina sprawdza się ostrze nożyka do tapet.
bartek1025
500...624 posty
500...624 posty

Uch, jak fart to fart. Tata nie musiał siedzieć w pracy to pojechaliśmy na wieś, już prawie skończyłem szlifowanie, jeszcze szpachelka, doszlifowanie w miejscach szpachelki(po zdjęciu lakieru odkryłem dziurki po kornikach, na szczęście niewiele), i mogę lakierować. Lakier mam, muszę kupić tylko szpachlę i emalię. Nóżki i wklęsłość na deskę głośnika i skalę pomaluję emalią na czarno, paski rąbnę złote, a całą obudowa naturalny kolor, niestety będą jaśniejsze wielokąty bo fornir z pionierka trochę inny. Tak czy siak jest nadzieja na zakończenie przed rokiem szkolnym.
Pozdrawiam!