Wzmacniacz lampowy PP 18W - przedwzmacniacz - klon ceriatone
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Wzmacniacz lampowy PP 18W - przedwzmacniacz - klon ceria
Inwerter jest częścią końcówki nie preampu. Rozmawiamy chyba o preampie...
Gdyż?painlust pisze:Inwerter jest częścią końcówki nie preampu.
To raczej sprawa umowna.
gdyż co? Jeśli piszę, ze preamp ma 4 stopnie to nie ma znaczenia co jest za preampem. Samochód też może być 5 osobowy co nie znaczy, że się przejechać w bagażniku nie można tylko to nic nie zmienia w stosunku do samochodu.
Nie ma potrzeby silić się na wyszukane motoryzacyjne analogie...
Czy inwerter to część preampu czy końcówki czy niczego to twoja opinia a nie prawda objawiona.
Czy inwerter to część preampu czy końcówki czy niczego to twoja opinia a nie prawda objawiona.
- Razor89
- 500...624 posty
Dla mnie inwerter należy do końcówki mocy. Same lampy mocy działać nie będą. Do pracy potrzebny jest inwerter. To jest dla mnie wystarczający argument, aby inwerter przyporządkować do końcówki mocy 

Do selera: Zgadza się z tym, że zakładając preamp do końcówki SE nie zakładasz inwertera... dla mnie to oczywiste.
Ja LTP traktuję jak kolejny stopień pre - wzmacnia dość znacznie, przesterować można, kształtować brzmienie też można, ale to sprawa uznaniowa...
Ostatnio zmieniony śr, 10 kwietnia 2013, 18:42 przez seler, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolno ci mieć inne zdanie niż moje. Ja swojego nie zmienie. Tak samo można dyskutować na temat co jest hybrydą a co nie jest. Dla jednych hybrydą jest wzmacniacz w którego torze znajdują sie elementy półprzewodnikowe czyli powiedzmy LDRy bo to są półprzewodniki wtedy i Mesa DR będzie hybrydowa. Dla drugich hybrydą będzie taki wzmacniacz na którego brzmienie wpływ mają elementy półprzewodnikowe jak choćby obcinacze diodowe jak w JCM900. To są skrajności ale oczywiście ludzie mają prawo do własnej interpretacji.
Nie wiem co powiedzieć.. tak się wzruszyłem, że mi wolno.painlust pisze:Wolno ci mieć inne zdanie niż moje.
Znaczy się "mnientki" jestes 

Tak, aż łzę nad tobą uroniłem.. 

Mam cię przytulić? Czy jak?
Panowie spokojnie nie bić mi się tu 
Chyba rozwiązałem problem, ale upewnię się za nim napiszę co i jak.

Witam po długiej przerwie.tajfunek pisze:Panowie spokojnie nie bić mi się tu
Przepraszam że tak długo się nie odzywałem, ale żona trafiła do szpitala, wiec sami mam nadzieję rozumiecie...
Problem tkwił w wejściu, wywaliłem gniazdo, przełącznik którym wybierało się kanał i przewody ekranowane. Zamontowałem nowe gniazdo wejściowe, puściłem nowe przewody ekranowane od gniazda do stopni wejściowych, a przełączanie kanałów zrobiłem na przekaźnikach sterowanych footswitchem. Jest teraz super.
|Chociaż mam wątpliwości do nowego gniazda firmy Cliff, wystarczy że delikatnie wtyk się ruszy na boki to już nie ma prawidłowego kontaktu, tak jak by za słabo dociskały jacka te blaszki.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
To chyba tyle

Pozdrawiam
Paweł
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Jeżeli inwerter nie jest częścią przeciwsobnej końcówki, tylko częścią przedwzmacniacza, proszę o konkretne przykłady przeciwsobnych końcówek bez inwerteraseler pisze:Czy inwerter to część preampu czy końcówki czy niczego to twoja opinia a nie prawda objawiona.