Consul

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kraz

Consul

Post autor: kraz »

Witam, radyjko po uzupełnieniach, jak widać szczebelek wymieniony jest jaśniejszy, radyjko zyskało nowy napis i głośnik stary był do połowy zjedzony i nieudolnie naprawiany ale grał :shock: na fotce jest ten drugi, pozdrawiam Hieronim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Consul

Post autor: Boguś »

Trzeba było wymienic dwa szczebelki, byłoby symetrycznie :D
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Piotrek J. »

Ciekawe, bo mnie szczebelek pasował idealnie. Może dobierali trochę do obudowy? Bo ja mam jasną, a ta od Bogusia dość ciemna była.
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

Piotrek J. pisze:Ciekawe, bo mnie szczebelek pasował idealnie. Może dobierali trochę do obudowy? Bo ja mam jasną, a ta od Bogusia dość ciemna była.
No to się teraz musicie pozamieniać tymi sztachetkami :wink:
kraz

Witam, zamiana nic nie da bo PiotrekJ dobrał szczebelki tylko obudowy mają inny odcień, jak dostałem szczebelek to przyznam się że byłem zdziwiony :shock: bo liczyłem na Niemiecką precyzję tylko zapomniałem że to NRD-owska produkcja i w socjaliźmie mieli inną definicję precyzji :lol: , pozdrawiam Hieronim
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: romanradio »

Witam
Trzeba przyznać,że radio prezentuje się (mimo mało istotnego szczegółu)pięknie.Jeśli to ten złom z Allegro sprzed miesiąca, po reinkarnacji-to moje uznanie!
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
kraz

Witam, no nie z tamtego to takie cudo jak to to by nie wyszło po miesiącu, tym bardziej że na tym radyjku położona jest politura, radio jest od pierwszego właściciela zadbane miało niewielkie mankamenty, musiałem uruchomić, dałem do naprawy zegar (na naprawę zegara czekałem rok czasu bo był uszkodzony balans a w Turku żaden zegarmistrz tego nie potrafił dopiero w Poznaniu dotoczyli ośkę) i dopiero teraz nadarzyła się okazja na wymianę szczebelka, napisu i głośnika, i radio jak nowe
:D , pozdrawiam Hieronim.