Philips Aachen D57 tylna ścianka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Philips Aachen D57 tylna ścianka
Chcę taką ściankę dorobić i dlatego poszukuję jej zdjęć. Na razie dysponuję fotkami z RM i takim zdjęciem:
Przydatne byłyby jakiekolwiek zdjęcia pokazujące szczegóły napisów, otworów itp. Rysunki i symbole raczej były stosowane także w innych modelach Philipsa, więc gdyby któryś z Kolegów zechciał się takimi fotkami (symbole, loga, opisy) podzielić, to będę bardzo mu wdzięczny.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Re: Philips Aachen D57 tylna ścianka
Ja również stoję przed tym zadaniem. Z czego zamierzasz zrobić tę ściankę? Ja myślałem nad grubą tekturą malowaną potem sprayem na brązowo, ale może masz jakieś lepsze pomysły...
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Re: Philips Aachen D57 tylna ścianka
Spodziewałem się, że Philips stosował te same wzory napisów i piktogramów na swoich ściankach i tylko dobierał do konkretnego modelu potrzebny zestaw. Tymczasem napisy o tej samej treści na różnych ściankach różnią się kształtem, tzn są mniej lub bardziej rozciągnięte przy tym samym kroju czcionki. Zupełnie jakby mieli Corela i jednym ruchem myszki skalowali te napisy w poziomie lub pionie. To jeszcze rozumiem, bo napisy były umieszczane w różnych miejscach ścianki i do dyspozycji było mniej lub więcej miejsca.
Piktogramy też różnią się kształtem - widziałem kilka symboli adaptera, kranu z rurą, głośnika itp. Dziwi mnie to, bo tę samą robotę powtarzali kilkukrotnie. Być może bierze się to stąd, że każda fabryka w Philipsa w danym kraju miała swoje wzory opracowane na podstawie ogólnych wytycznych?
Piktogramy też różnią się kształtem - widziałem kilka symboli adaptera, kranu z rurą, głośnika itp. Dziwi mnie to, bo tę samą robotę powtarzali kilkukrotnie. Być może bierze się to stąd, że każda fabryka w Philipsa w danym kraju miała swoje wzory opracowane na podstawie ogólnych wytycznych?