Philips Aachen D57 tylna ścianka

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tradytor
625...1249 postów
625...1249 postów

Philips Aachen D57 tylna ścianka

Post autor: tradytor »

Chcę taką ściankę dorobić i dlatego poszukuję jej zdjęć. Na razie dysponuję fotkami z RM i takim zdjęciem:
D57 tyl.jpg
Przydatne byłyby jakiekolwiek zdjęcia pokazujące szczegóły napisów, otworów itp. Rysunki i symbole raczej były stosowane także w innych modelach Philipsa, więc gdyby któryś z Kolegów zechciał się takimi fotkami (symbole, loga, opisy) podzielić, to będę bardzo mu wdzięczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Philips Aachen D57 tylna ścianka

Post autor: Piotrek J. »

Ja również stoję przed tym zadaniem. Z czego zamierzasz zrobić tę ściankę? Ja myślałem nad grubą tekturą malowaną potem sprayem na brązowo, ale może masz jakieś lepsze pomysły...
Awatar użytkownika
tradytor
625...1249 postów
625...1249 postów

Preszpan 3mm, malowany lakierem.
Awatar użytkownika
tradytor
625...1249 postów
625...1249 postów

Spodziewałem się, że Philips stosował te same wzory napisów i piktogramów na swoich ściankach i tylko dobierał do konkretnego modelu potrzebny zestaw. Tymczasem napisy o tej samej treści na różnych ściankach różnią się kształtem, tzn są mniej lub bardziej rozciągnięte przy tym samym kroju czcionki. Zupełnie jakby mieli Corela i jednym ruchem myszki skalowali te napisy w poziomie lub pionie. To jeszcze rozumiem, bo napisy były umieszczane w różnych miejscach ścianki i do dyspozycji było mniej lub więcej miejsca.
Piktogramy też różnią się kształtem - widziałem kilka symboli adaptera, kranu z rurą, głośnika itp. Dziwi mnie to, bo tę samą robotę powtarzali kilkukrotnie. Być może bierze się to stąd, że każda fabryka w Philipsa w danym kraju miała swoje wzory opracowane na podstawie ogólnych wytycznych?