Oto mapka:
Czerwone kropki oznaczają miejsca z lampowymi zasobami. Ponumerowałem je dla jednoznacznej identyfikacji.
Oto ich (subiektywny) opis:
1. Pan Sławek. Zasoby z demobilu wojskowego. Można tu znaleźć różne rarytasy - w zależności od łutu szczęścia - w zadziwiająco niskich cenach. Od lamp, poprzez transformatory, elementy radiostacji, mierniki panelowe, itd, itp...
2. Dziadek z rdzeniami. Wspomniany dziadek specjalizuje się w różnego rodzaju rdzeniach ferrytowych, ale posiada też trochę lamp, transformatorków głośnikowych i różności z demobilu.
3. Facet rozbiórkowiec. Facet posiada różne elementy z demontażu - od przełączników, mierników panelowych, aż po lampy (w niewielkich ilościach) Ogólny misz-masz.
4. Facet "w głębi". Kiedyś był na poziomie alejki ale od pewnego czasu przeniósł się trochę dalej. Zasoby różne. Widać, że sporo pochodzi z rozbiórek odbiorników lampowych i tranzystorowych - typu głośnik czy agregat kondensatorowy od Pioniera.
5. Facet w okularach. Ma trochę lampek, podstawek, silniczków i podobnych drobiazgów.
6. Stanowisko z transformatorami (Telto?). Oprócz normalnych transformatorów posiadają też trafa lampowe, głośnikowe, zdaje się że robią też na zamówienie.
7. Faceci z lampami na ziemi. Jak wynika z nazwy rozkładają się na ziemi - sporo róznych lamp, przełaczników, starych mierników (generatory, voltomierze nixie, itp) i róznych modułów.
8. Dziadek na stoliku. Facet w zasadzie wszystko co ma to lampowe. Od samych lamp, poprzez podstawki, przełączniki, aż do mierników i generatorów.
9. Facet "grubszy". Na kilku stolikach zasoby w zasadzie wyłącznie lampowe. Podstawki lampowe, przełaczniki, łaczówki, końcówki lutownicze, rdzenie ferrytowe, różne kondensatory i inne elementy na napięcia lampowe. No i chyba miewa same lampki.
10. Facet w końcowej alejce. Znajdziemy tu sporo elementów z demobilu. Od podstawek lampowych, przełączników, samych lamp, całych modułów będących fragmentami jakiś urządzeń, mierników panelowych, do rezystorów i kondensatorów lampowych. Jedno z większych stanowisk lampowych na Wolumenie.
11. Pan Florian. Głównie chyba lampy?
12. Pan "Co potrzeba" (Andrzej?). Mnóstwo różnych elementów z rozbiórek rozłożonych na dość dużej powierzchni. Czasami zaskakująco niskie ceny, czasami trochę w drugą stronę. Nieopodal niego są stoliki gdzie sprzedawcy mają lampy, przełączniki, podstawki i podobne starocia - tak że ten obszar traktuję jako jedno miejsce.
To tyle na początek.
Jak ktoś ma coś do uzupełnienia, to niech dopisuje - zwłaszcza w kwestii asortymentu u poszczególnych sprzedawców. Ja opisałem to dość ogólnie i z pamięci. Z braku informacji zastosowałem nazwy opisowe typu "facet w okularach" - jak ktoś zna jakieś dokładniejsze dane (imię, nazwa firmy, itp), to niech uzupełni - będzie łatwiej identyfikować.
Oczywiście zasoby u w/w osób nie są stałe - zmieniają się w zależności od sprzedaży i zdobywania nowych części.
Tak więc - trzeba polować