3NFW Loewe

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
spiga
375...499 postów
375...499 postów

3NFW Loewe

Post autor: spiga »

Witam
Poszukuję lampy j. w. do radyjka loewe, które niestety zostało pozbawione serca;-)
Nie liczę na oryginał, ale może ktoś robił zastępczą - w sieci znalazłem kilka opisów, ale głównie 3NF a mnie interesuje jej siostra z końcówką W (były jeszcze L, K, Net, Bat).
Może ktoś już robił - po co wyważać otwarte drzwi (lampa była stosowana m. in. w R533W, FEW66, EB100W, R645W, RK544D, EB205W, R656W, Pantophone 555/3; Odeon 555 )
Spiga
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: 3NFW Loewe

Post autor: gachu13 »

Witam!
W Niemczech produkowane są repliki, robione na lampach paluszkowych i współczesnych elementach biernych, z pełnymi napisami i praktycznie wyglądające jak oryginały (bańka, cokół, nawet środek). Niestety nie wiem ile to kosztuje być może dałbym radę dotrzeć do producentów tych cacuszek, jeśliby Ci zależało.
Pozdrawiam
SQ9KQZ
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

gachu13 pisze:Witam!
W Niemczech produkowane są repliki, robione na lampach paluszkowych i współczesnych elementach biernych, z pełnymi napisami i praktycznie wyglądające jak oryginały (bańka, cokół, nawet środek). Niestety nie wiem ile to kosztuje być może dałbym radę dotrzeć do producentów tych cacuszek, jeśliby Ci zależało.
Coś takiego robi pan Krystian Kryska, czasami się pojawiają na Ebayu.

Ja jedną oryginalną mam, ale chyba nie chcę się z nią rozstać...
Awatar użytkownika
spiga
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: spiga »

tszczesn pisze:Coś takiego robi pan Krystian Kryska, czasami się pojawiają na Ebayu.
Racja, mam do niego kontakt, dzięki za odświeżenie pamięci, czasem trudne sprawy dzieki małej pomocy stają się proste.
Oby tylko był chętny do podzielenia się wiedza i informacją
Spiga